15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prevara preko maila

Na e-mail dobila ponudu za kredit iz Toga, pristala, potpisala i ‘popušila’ više tisuća kuna
N

Ugovor je i potpisala te ga je vratila mailom pošiljatelju ugovora.

Ne propustite

Nevjerojatan slučaj dolazi iz Ivanca, ali onog u Varaždinskoj županiji. Naime, u policiju im je stigla 55-godišnjakinja s prijavom da je prevarena.

Radi se o tome da joj je na elektroničku poštu stigla poruka. U njoj je bila ponuda Asociacion Ayuda o kreditu banke imena BankAtlantigue sa sjedištem u Francuskoj. Ponuda je glasila – kredit od 150 tisuća kuna na 20 godina. Očito se to 55-godišnjakinji jako dopalo jer je ponudu prihvatila te je putem e-maila primila ugovor o zajmu prvostupanjskog suda u Togu (!).

Ugovor je i potpisala te ga je vratila mailom pošiljatelju ugovora. Ni slutila nije da se radi o prevari pa je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. godine u nekoliko je navrata uplatila novac putem svjetske organizacije za prijenos novca, sve u svrhu ‘raznih troškova realizacije kredita’. 

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je neodgovaranje, odnosno ignoriranje te brisanje sumnjivih poruka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×