tjedan kajkavske kulture

Na festivalu u Krapini zbor Osnovne škole Đurđevac predstavio školu, grad i Podravinu

Na tjednu kajkavske kulture sudjelovala je i likovna skupina koja je sudjelovala u Natječaju za dječju likovnu izložbu Krapina.

09:55h
0
Foto: djurdjevac.hr

U Krapini je održan 36. dječji festival Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu – Mali kaj 2021., a u pratnji festivalskog orkestra ukupno su izvedene 23 pjesme.

Zbor Osnovne škole Đurđevac oduševio je publiku vokalnom izvedbom pjesme Kuhača koja je izvedena na tamošnjem festivalu 2018. godine.

Na tjednu kajkavske kulture sudjelovala je i likovna skupina koja je sudjelovala u Natječaju za dječju likovnu izložbu Krapina u temama pejzaž, licitari i tradicijske dječje igračke. Svoje radove izložile su Klara Đurišević, Beata Dautanec Poslek, Lea Gregurec, Judita Maznik.

Voditelji i mentori dječjeg stvaralaštva bili su Kristina Benko Markovica i Zoran Vidaković, uz podršku ravnatelja OŠ Đurđevac Danijela Domišljanovića.

– Posjetitelji su mogli cijeli tjedan uživati u brojnom dječjem stvaralaštvu. Ono je izuzetno važno, jer koliko je važno da čuvamo naš kaj, još je važnije da djecu učimo kako se čuva, njeguje, govori i živi kaj, a Mali kaj doprinosi tome da zahvalimo roditeljima, učiteljima i djeci na njihovom kajkavskom kulturnom stavaralaštvu – rekla je Kristina Benko Markovica.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr