24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Na godinu i dva mjeseca u zatvor zbog teških krađa
N

Ne propustite

Općinski sud u Koprivnici donio je pravomoćnu presudu kojom je Jožeka Bogdana proglasio krivim zbog teških krađa, odnosno provaljivanja iz razloga da dođe do stvari iz zatvorenih prostora te otuđivanja tuđih pokretnih stvari s ciljem da ih protupravno prisvoji. Okrivljeniku je izrečena kazna zatvora u trajanju godine i dva mjeseca.

Bogdan je 21. travnja 2013. godine u Legradu provalio u obiteljsku kuću, gdje je upotrebom fizičke snage razbio staklo na drvenim ulaznim vratima kuće te kroz mali otvor provukao ruku i oslobodio zasune s unutrašnje strane. Otvorio je vrata i ušao u kuću, ispreturao stvari te uzeo za sebe jedan donji dio trenirke, manju sjekiru, sadilicu za povrće te iz frižidera limenku pive. Nakon toga je otišao u dvorište do spremišta za alat u sklopu štaglja, gdje je pomoću sadilice za povrće provalio u spremište iz kojeg je uzeo karnistar s gorivom te ga naknadno i ostavio.

Istoga dana je okrivljenik provalio i u vikendicu, također u Legradu. Podesnim je predmetom oštetio i forsirao aluminijski panel u donjem dijelu ulaznih, metalnih vrata verande te je kroz nastali otvor ušao na verandu i potom provalio i ulazna vrata kuće. Ovoga je puta uzeo, i zadržao za sebe, mobitel marke Sony Ericsson, Nokia i Samsung, laptop HP s pripadajućim punjačem, gornji dio trenirke, radne rukavice, više komada dezodoransa, gel za kosu, parfem, kabao za televizor, putnu torbu, zapakiranu majicu, tenisice Nike, majicu Puma, kišnu kabanicu, konzervu graha i još odjeće.

Tijekom sudbenog postupka Bogdan je priznao u cjelosti krivnju za navedena djela, a kod izricanja navedene kazne Prekršajni je sud kao olakotnu okolnost uzeo okrivljenikovo priznanje, no otegotna je okolnost višestruka osuđivanost okrivljenika, uglavnom zbog imovinskih delikata. Naime, Bogdan je već 10-ak puta osuđivan na kazne zatvora različitog trajanja i to najviše na Općinskom sudu u Čakovcu te Općinskom sudu u Varaždinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednosmjenska nastava

PROJEKT KRENUO Najveća hrvatska škola, koprivnička “Braća Radić”, ide u dogradnju, cijena kao čitava škola na Podolicama

Osnovna škola Braća Radić nije samo najveća osvnona škola u našoj županiji nego vjerojatno i najveća u čitavoj Hrvatskoj....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×