Na gradilištu na +40 // Graditelji mrtvačnice rade skraćeno, posao teče prema planu

13:13h
0
Mrtvačnica Sveti Duh trebala bi biti završena 15.studenog

Radovi na mrtvačnici Sveti Duh na gradskom groblju u Koprivnici idu prema planu, doznajemo od izvođača radova, koprivničkog Kominga.

Usprkos nesnosnim vrućinama tridesetak radnika svakodnevno radi na objektu vrijednom 9,31 milijuna kuna, čiji se dovršetak očekuje 15.studenog.


Ipak, kako doznajemo od Narcisa Dergeza iz koprivničkog Kominga, za gotovo nemoguće uvjete rada poslodavac ima sluha, tako da radnici na gradilištu rijetko ostaju poslije 14 -15 sati.
-Nastojimo ih što više sklanjati sa sunca, no posao je takav kakav jest i rokovi se moraju poštovati, tako da se s gradilišta ne možemo potpuno povući jer onda mrtvačnica ne bi bila dovršena. Stoga im dajemo više pauza za osvježenje te ih pokušavamo zaštititi od vrućine na sve moguće načine – ističe Dergez.

Ovih je dana počela izgradnja parkirališnih mjesta, čije bi asfaltiranje trebalo krenuti krajem rujna, a samo parkiralište bit će dovršeno do 1.studenog, odnosno do blagdana Svih svetih, te predano Gradu. Otprilike u to vrijeme trebao bi početi i tehnički pregled samog objekta.

Kako doznajemo, dodatan je problem izvođačima radova kabel Hrvatskih željeznica, koji prolazi ispod parkirališta, a nije izmješten prije početka gradnje mrtvačnice, zajedno s preostalim elektroenergetskim kablom. No, i to će biti riješeno idući tjedan. 
-Taj kabel napaja prugu prema Mađarskoj, postavljen je prije 40 godina i nigdje nije ucrtan, a mi ga moramo zaštititi. Rješavanje problema ide sporo, no mislimo kako ćemo ipak naći zajednički jezik s HŽ-om te će posao biti završen u roku – zaključuje Dergez.

Podsjetimo, nositelj investicije izgradnje mrtvačnice je Komunalac Koprivnica, a izvođač Koming. Investicija obuhvaća izgradnju samog objekta s unutrašnjim opremanjem, uređenje zelenih površina, parkirališta sa 153 mjesta te izgradnju pristupne ceste, koja će se izgraditi preko dijela postojeće prilazne ceste za trgovački centar Kaufland.

Unutar same građevine bit će pet odarnica, dvorana za ispraćaj, prostorije za osoblje, pomoćne prostorije te prostorije za čuvanje pokojnika, a cjelokupni kompleks bit će površine 860 kvadrata.

čitam...