6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tradicija

Na haiku susrete stigli radovi iz cijelog svijeta, evo detalja
N

Haiku zbornik 2022. bit će predstavljen na ovogodišnjem 25. Haiku susretu u Ludbregu, a održat će se ove subote, 11. lipnja, u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 12 sati

Ne propustite

Susreti haiku pjesnika u Ludbregu postali su tradicija, a sam grad prepoznat je kao jedan od gradova-centara haiku poezije.

Na ovogodišnji natječaj svoje haikue poslalo je 144 autora iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Grčke, Kanade, Rumunjske, Belgije, Filipina, Francuske, Indije, Njemačke, Švicarske i Velike Britanije.

Ukupno su, zajedno s haikuima pristiglim za natječaj ‘Afrodita’, stigla 764 haikua, od čega je u zbornik uvršteno njih 450.

Haiku zbornik 2022. bit će predstavljen na ovogodišnjem 25. Haiku susretu u Ludbregu, a održat će se ove subote, 11. lipnja, u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 12 sati. Domaćin će biti Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak.

Podsjetimo, prvi ludbreški haiku susret održan je 1997. godine, a godinu kasnije započelo je i kontinuirano tiskanje zbornika radova, koji je s vremenom postao međunarodni, jer se u njemu objavljuju i radovi pjesnika iz susjednih država.

Naime, haiku poezija smatra se najkraćim oblikom poezije na svijetu. To je pjesnička forma koja slavi trenutak života i prirode s ljudskim osjećajima u trostihu 5-7-5 te u Hrvatskoj ima mnogo ljubitelja i autora.

U nastavku donosimo program 25. Haiku susreta u Ludbregu:

12:00 sati –  Predstavljanje haiku zbornika – dvorac Batthyany
12:30 sati – Nagrada Gavran  – objava nagrađenih i pohvaljenih
12:40 sati – Afrodita – dodjela nagrada za erotski haiku
13:00 sati – Razgledavanje izložbe Vilima Svečnjaka u dvorcu Batthyany
13:10 – 14:10 sati – Origami radionica – Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ –  radionicu će voditi ludbreški origami majstora g. Dragutina Gerića
14:10 – 14:30 – Šetnja do japanskog vrta na Otoku mladosti gdje je postavljena spomen ploča osnivaču Haiku susreta Ludbreg Zdenku Oreču – šetnja šetnicom uz rijeku Bednju na kojoj su postavljene info ploče o povijest Ludbrega
14:30 – Povratak u centar grada i domjenak

Na Susretima sudjeluje i Bonsai udruga Sjeverozapad koja će s nekoliko primjeraka bonsai drvaca uljepšati prostor svečane dvorane dvorca Batthyany.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×