25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjednica gradskog vijeća

Na jesen kreće gradnja nadvožnjaka preko željezničke pruge, veliki problem napušteni psi: To nam je financijski izdatak od 40 tisuća kuna mjesečno
N

Gradonačelnik se složio se da je problem napuštenih pasa jako velik, ali i rekao da je to nešto što su mogli i očekivati s obzirom na Zakon o zaštiti životinja koji se mijenjao 2017. godine.

Ne propustite

Na 17. sjednici križevačkog Gradskog vijeća pitanje je imao i potpredsjednik Gradskog vijeća Eduard Krmpotić (SDP) kojeg je zanimalo u kojoj je fazi izgradnja nadvožnjaka preko željezničke pruge u Bjelovarskoj ulici i što je s rekonstrukcijom Ulice Marcela Kiepacha.

– Donesena je odluka o odabiru izvođača i trenutno je u tijeku postupak žalbi. Taj rok je još uvijek otvoren. Provoditelj Javne nabave su Hrvatske ceste i po završetku žalbi na odluku o odabiru vidjet će se je li najpovoljniji ponuditelj odabran ili neka alternativa. Predviđeni vremenik je sugerirao da radovi počnu prvog srpnja, ali izgledno je da to tada neće početi, ali na jesen bi definitivno trebalo krenuti, jer je nabava provedena i sredstva su osigurana u proračunu i u konačnici, s obzirom na to da je odluka donesena, nešto se može realizirati – odgovorio mu je gradonačelnik Mario Rajn.

Rekonstrukcija Ulice Marcela Kiepacha, kako kaže, nada se da će nakon usvojenog rebalansa proračuna steći uvjeti da se ide u nabavu.

– Naš je dio zamjena komunalne infrastrukture, dok u programu Županijske uprave za ceste za 2019. godinu stoji rekonstrukcija kolničkog traka, tako da bi s te strane upravo trebali krenuti. To je inače projekt komunalnog opremanja Ulice Posebni put s izlaskom na Marcela Kiepacha te spuštanje na istok – rekao je Rajn.

Foto: Matija Gudlin
Mario Rajn // Foto: Matija Gudlin

Vijećnik Dubravko Picig (Lista građana) upitao je gradonačelnika kako napreduje sustav deratizacije te što će se riješiti po pitanju napuštenih pasa kojih je sve više na području grada i okolnih sela.

– Deratizacija je provedena tijekom svibnja i dobili smo preliminarno izvješće odabranog izvođača koje nas ne zadovoljava, odnosno ima puno upitnika. Naime, po izvješću stoji da su preskočena napuštena kućanstva što govori o poraznoj činjenici o ukupnom pothvatu deratizacije, svakako ćemo tražiti dodatno objašnjenje ili dodatni angažman, ili pak raskid ugovora – odgovorio mu je Rajn.

Složio se da je problem napuštenih pasa jako velik, ali i rekao da je to nešto što su mogli i očekivati s obzirom na Zakon o zaštiti životinja koji se mijenjao 2017. godine.

– Mi u ovom trenutku u azilu u Koprivnici imamo 42 psa koja stoje na grad Križevce. U financijskom pogledu to je otprilike 40 tisuća kuna mjesečno. Unatoč tome i unatoč svim mjerama sterilizacije i sufinanciranja mikro-čipiranja, koje nastojimo vratiti kroz ovaj rebalans, mi i dalje imamo značajan porast napuštenih pasa, bojim se da s pojavom ljeta i godišnjih odmora će taj broj još porasti. Kad se prijavi našim komunalnim redarima, oni reagiraju i ti psi završavaju u azilu, ali to predstavlja zaista ogroman financijski izdatak za ovaj grad – rekao je Rajn.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super druženje

FOTO I VIDEO / Veselo u Legradu za Dan općine, predstavile se udruge i projekt europske Amazone

Nastavlja se slavlje u povodu Dana općine Legrad. Danas su se u Parku Presvetog Trojstva predstavili članovi i članice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×