potvrđeno

Na jesen u Đurđevcu kreće preddiplomski studij informatike i računarstva za 30 redovnih studenata

Nedavno je Savjet za visoko obrazovanje na svojoj zadnjoj sjednici dao potvrdu o radu Sveučilišta. 

16:20h
0
fask
Foto: Ivan Brkić

Već se duže vremena zna kako će Đurđevac postati sveučilišni grad, no kako vrijeme odmiče ta je stvarnost sve bliže. Radi se o Sveučilištu Sjever koje će u gradu Picoka otvoriti Preddiplomski stručni studij informatike i računarstva za 30 redovnih studenata. Nedavno je Savjet za visoko obrazovanje na svojoj zadnjoj sjednici dao potvrdu o radu Sveučilišta.

– Niz stepenica je bilo od Senata do Ministarstva, i evo u konačnici Savjeta, koji su trebali dati svoje pozitivno mišljenje. Znamo da ima jako puno Sveučilišta, raznih programa i studija koji nažalost ne proizvode ljude za svijet rada i gospodarstva, nego se ljudi teško zapošljavaju. Mislim da je u prezentiranju ovog našeg projekta upravo to bila ključna činjenica koja je doprinijela ovakvim odlukama u kratkom roku i pozitivnim stavovima prema radu preddiplomskog stručnog studija – izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Grad Đurđevac obavezao se prema Sveučilištu Sjever da će osigurati i studijski odjel knjižnice, adekvatnu literaturu te mogućnost prehrane za studente. Još je ranije naglašavana povezanost budućeg studija s tvrtkom RASCO koja se nalazi samo nekoliko stotina metara udaljena od Đurđevca, ali i spona između tvrtke (R22 grupa iz Poljske) koja je kupila nekadašnji Avalon.

Kao potencijalna mjesta na kojima bi se odvijala predavanja, spominjao se prostor u Poslovnom centru u samom središtu grada.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!