17.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potvrđeno

Na jesen u Đurđevcu kreće preddiplomski studij informatike i računarstva za 30 redovnih studenata
N

Nedavno je Savjet za visoko obrazovanje na svojoj zadnjoj sjednici dao potvrdu o radu Sveučilišta. 

Ne propustite

Već se duže vremena zna kako će Đurđevac postati sveučilišni grad, no kako vrijeme odmiče ta je stvarnost sve bliže. Radi se o Sveučilištu Sjever koje će u gradu Picoka otvoriti Preddiplomski stručni studij informatike i računarstva za 30 redovnih studenata. Nedavno je Savjet za visoko obrazovanje na svojoj zadnjoj sjednici dao potvrdu o radu Sveučilišta.

– Niz stepenica je bilo od Senata do Ministarstva, i evo u konačnici Savjeta, koji su trebali dati svoje pozitivno mišljenje. Znamo da ima jako puno Sveučilišta, raznih programa i studija koji nažalost ne proizvode ljude za svijet rada i gospodarstva, nego se ljudi teško zapošljavaju. Mislim da je u prezentiranju ovog našeg projekta upravo to bila ključna činjenica koja je doprinijela ovakvim odlukama u kratkom roku i pozitivnim stavovima prema radu preddiplomskog stručnog studija – izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Grad Đurđevac obavezao se prema Sveučilištu Sjever da će osigurati i studijski odjel knjižnice, adekvatnu literaturu te mogućnost prehrane za studente. Još je ranije naglašavana povezanost budućeg studija s tvrtkom RASCO koja se nalazi samo nekoliko stotina metara udaljena od Đurđevca, ali i spona između tvrtke (R22 grupa iz Poljske) koja je kupila nekadašnji Avalon.

Kao potencijalna mjesta na kojima bi se odvijala predavanja, spominjao se prostor u Poslovnom centru u samom središtu grada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×