19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
đurđevac

Na još jednoj lokaciji postavljeni su polupodzemni spremnici, Janči: Odvajanje otpada očito je ušlo u naviku većini građana, a to možemo zahvaliti upravo ovakvim projektima
N

Sistem podzemnih kontejnera omogućava skladištenje i do tri puta veće količine otpada, a jedna od najvećih prednosti je to što se onemogućava raznošenje otpada, ali i širenje mirisa te eventualnih zaraza

Ne propustite

Još od 2018. godine u suradnji Grada Đurđevca i Komunalnih usluga Đurđevac započeo je projekt zamjene starih otvorenih kontejnera s polupodzemnim spremnicima.

Prije nekoliko dana svoje polupodzemne spremnike za odvojeno sakupljanje otpada dobio je Dječji vrtić Maslačak.

– Cilj je da što veći broj kontejnerskih mjesta u gradu budu zamijenjeni podzemnim kontejnerima koji su se pokazali vrlo efikasnim u brojnim gradovima zbog brojnih prednosti. Sistem podzemnih kontejnera omogućava skladištenje i do tri puta veće količine otpada, a jedna od najvećih prednosti je to što se onemogućava raznošenje otpada, ali i širenje mirisa te eventualnih zaraza – pojašnjavaju iz Grada.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči istaknuo je prednost ovakvih kontejnera za sam grad.

– Polupodzemni kontejneri pokazali su se izvrsnim pogotovo u centru grada, odnosno tamo gdje je manjak prostora i tamo gdje to narušava estetsku sliku grada. Zato stalno razvijamo svoje reciklažno dvorište, nabavljamo nove zelene otoke i spremnike za koje želimo da su što neupadljivi u prostoru – rekao je Janči.

Dodaje da će se ubuduće sve investicije u gradu koordinirati, odnosno gdje će se raditi prometna i komunalna infrastruktura, ugrađivat će se i spremnici.

– Važnost očuvanja okoliša i odvajanje otpada očito su ušli u naviku većini građana, a to možemo zahvaliti upravo ovakvim projektima. Zadovoljni smo rezultatima koje imamo u posljednje dvije godine jer je napredak u recikliranju očit. Količine su u stalnom porastu tako da u ovoj godini očekujemo još više odvojenog otpada – istaknuo je Janči i zahvalio je svim savjesnim građanima na dosadašnjem trudu u odvajanju otpada.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Festival malih kolača

FOTO/VIDEO Virje je metropola za ljubitelje slatkog, nikad veća Prkačijada dovela goste iz cijelog svijeta

Počela je 9. Virovska prkačijada, prvi europski festival malih tradicijskih kolača, a Virje je ovoga vikenda metropola za sve...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×