26. PODRAVSKI MOTIVI

Na Motivima nestale dvije slike mlade križevačke autorice Lucije Kovačić, vlasnici mole da ih vrate

Slike nisu od velike vrijednosti onome tko ih je “udomio”, ali jesu autorici i vlasnici koja prodajom istih popunjava svoj budžet.

09:41h
0

Ovogodišnje Podravske motive sigurno će pamtiti Lucija Kovačić, mlada umjetnica iz Križevaca, čija su dvije slike nestale na kraju prve večeri ovogodišnje manifestacije.

Lucijine likovne radove oku javnosti predstavila je na 26. Podravskim motivima njena majka Kristina, vlasnica obrta Škatuljica. Dvije su slike cijeli dan bile izložene na štandu na križanju Zrinskog i trga Bana Josipa Jelačića. Kad je došlo vrijeme spremanja, oko 20 sati, Kristina ih je oslonila na obližnji rasvjetni stup.

– Otišla sam na minutu do auta i u tom trenu shvatila da sam ih zaboravila. Kad sam se vratila, već je bilo kasno, nestale su – objasnila je Kristina.

Lucijin otac Draženko Kovačić o nestanku slika obavijestio je javnost putem Facebook profila.

– Molimo poštenog nalaznika ili ako netko ima bilo kakvu informaciju da se javi na broj koji se nalazi na certifikatu na poleđini slika ili porukom – napisao je Kovačić. Pojasnio je kako slike nisu od velike vrijednosti onome tko ih je “udomio”, ali jesu njegovoj Luciji koja prodajom istih popunjava svoj budžet.

Kovačići se nadaju da će im se slike ipak vratiti. Sve što se događalo te večeri na Zrinskom trgu u Koprivnici uredno snimile kamere na zgradi gradske uprave.

– Ukoliko se nitko ne javi, zatražit ćemo uvid pa će sve biti jasnije. Voljeli bi ih dobiti natrag, ne mora nas se čak ni kontaktirati, samo neka nam ih pošalje na adresu – zamolio je Draženko Kovačić.

čitam...