4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U HLEBINAMA

Na ovogodišnjem Etnofestivalu očekuju vas filmovi, koncert etno skupine Veja i još puno toga
N

I ove godine naglasak će biti na promicanju etno glazbe i vizualne antropologije te na poticanju čuvanja tradicije i produkciji etnografskih filmova.

Ne propustite

U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama ove subote, 15.6., održat će se 3. Etnofestival.

I ove godine naglasak će biti na promicanju etno glazbe i vizualne antropologije te na poticanju čuvanja tradicije i produkciji etnografskih filmova.

U sklopu festivala bit će održana i radionica žetvenih običaja Čelimo, šikamo i mlatimo, a moći ćete pogledati i selekciju filmova čiji su autori etnolozi i antropolozi, ali i amateri. Nakon filmskog slijedi glazbeni program – koncert etno skupine Veja.

Radionica je novost na Etnofestivalu,  a na njoj već u ranim popodnevnim satima možete postati kraljevi i kraljice žetve. Želite li saznati više o žetvi ili pak izraditi i nositi žetveni vijenac, etnologinja Vesna Peršić Kovač pokazat će vam kako to možete učiniti.

Radionica će poslužiti kao dobar uvod u filmski dio festivala koji obuhvaća filmove širokog spektra tema. Od ukupno 20 filmova iz programa, izdvajamo: Tetoviranje katolika u Bosni, Tri kopača crnog zlata, Tajne vodene glazbe Vanuatua i Tamo gdje živi Nada.

Nakon projekcija planirano je otvorenje izložbe slikara Josipa Gregurića.
Izložba kroz 26 slika predstavlja presjek Gregurićevog stvaralaštva od kraja 1960-ih godina do danas.

Veliku završnicu ove subote u Hlebinama obilježit će nastup etno skupine Veja iz Pazina. Veja na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu
predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.

Program počinje već u ranim poslijepodnevnim satima, a ulaz na Etnofestival je besplatan.

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×