28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nasuprot buduće škole

Na Podolicama u prodaju idu nove povoljne parcele, olakšice su još veće pa će biti zemljišta i za 50 tisuća kuna
N

U prodaju se pušta šest gradilišta na sedam čestica. Površine izražene u kvadratnima iznose od 506 do 944, cijena najjeftinijeg zemljišta je 117.000 kuna, najskupljeg 218.000 kuna, no s obzirom na brojne pogodnosti, te će cifre pasti dvostruko pa i više. 

Ne propustite

Nakon što su gradski čelnici godinama bezuspješno prodavali zemljišta u stambenoj zoni Cvjetna, a zatim novom politikom i brojnim olakšicama drastično skresali cijene kvadrata, interes građana naglo je skočio. U kratkom roku i po rekordno niskim cijenama otkupljeno je šest gradilišta, a s obzirom na navalu, sličnu priču ponovili su nekoliko mjeseci kasnije i na Podolicama, nasuprot buduće škole koja se ovih dana gradi.

Interes građana i tamo je bio velik. Prodano je pet gradilišta, no zainteresiranih je bilo tri puta više i bio je to jasan znak gradonačelniku Mišelu Jakšiću i pročelniku za izgradnju grada Tomislavu Golubiću, da razmisle o novim gradilištima. To su napravili i uskoro u prodaju kreću nova gradilišta, također na Podolicama. Također nekoliko desetaka metara od buduće škole, no samo s druge strane ceste od zemljišta koja su prodana nedavno.

Ovaj put u prodaju se pušta šest gradilišta na sedam čestica, što znači da se jedno od gradilišta nalazi na dvije čestice. Površine izražene u kvadratnima iznose od 506 do 944, cijena najjeftinijeg zemljišta je 117.000 kuna, najskupljeg (dvije čestice) 218.000 kuna, no s obzirom na brojne pogodnosti koje su u igri, te će cifre pasti dvostruko pa i više.

Foto: Ivan Balija
S lijeve strane ceste gradi se škola, s desne se nalaze zemljišta na kojima će niknuti nove kuće // Foto: Ivan Balija

Naime, kako bi motivirali građane, u Gradu, koji je ujedno i vlasnik tih gradilišta, odlučili su odmah u startu prepoloviti cijenu za one mlađe od 45 godina koji nemaju sređeni životni prostor. Ako, pak, imate dijete dobit ćete dodatnih 15 posto popusta, na osobe s invaliditetom, ratne vojne invalide ili članove obitelji smrtno stradalih u ratu otpada još 10 posto, a dobro će proći i oni s deficitarnim zanimanjima, koji će dobiti dodatnih pet posto. Ukratko, zemljišta bi se opet mogla prodavati za 50-ak tisuća kuna.

– Jasno je da sve ove odluke donosimo u svrhu poticanja demografske obnove, urbane regeneracije naselja te smanjivanja iseljavanja mladih obitelji i pomoći građanima. To je samo nastavak nečeg što smo nedavno pokrenuli, a što se pokazalo kao pun pogodak – rekao nam je pročelnik Golubić.

Dodao je kako interes mladih obitelji postoji, pogotovo kada se zna da se u neposrednoj blizini gradi nova škola, koja će unijeti nove vrijednosti u taj dio grada.

Foto: Ivan Balija
Tomislav Golubić kaže da prodaja kreće uskoro // Foto: Ivan Balija

– Sva gradilišta s pogodnostima koja smo dosad pustili u prodaju otišla su u rekordnom roku, interes je bio veliki, tako da vjerujemo da će se ista priča ponoviti i sad. Primjerice, za prva gradilišta na Podolicama imali smo 15-ak zainteresiranih obitelji, a samo pet zemljišta. S obzirom na to da je ovo praktički ista lokacija, vjerujemo da će se ponovno javiti neke od tih zainteresiranih obitelji. S time da smo sada još povećali olakšice, odnosno omogućili i onima sa srednjom školom da se uključe u natječaj, pa je sukladno tome lepeza onih koji se mogu prijaviti znatno šira – otkrio nam je gradski pročelnik.

S obzirom na to da je ova odluka dobila zeleno svjetlo na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, Golubić nam je potvrdio da je tekst natječaja u pripremi, no da će s konkretnim stvarima, odnosno prodajom, krenuti nakon godišnjih odmora, kako bi svi imali iste mogućnosti prijave na natječaj.

– Naš je plan do na jesen sva ta zemljišta budu prodana – naglasio je.

Na kraju dodajmo kako su kuće u stambenoj zoni Cvjetno praktički već pod krovovima i uskoro se očekuju useljenja prvih vlasnika, a prve lopate na prodana zemljišta na Podolicama, također, bi se uskoro mogle zabaciti.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Javno nadmetanje

Treba vam bicikl ili neka druga zanimljiva stvar? Dođite u Policijsku upravu, cijene će biti sitnica!

Ako sate raspoloženi za nadmetanje i mogući dobar ulov za još bolju cijenu, Policijska uprava koprivničko-križevačka je mjesto gdje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×