STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Na području županije potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, u bolnici preminule četiri osobe

10:03h
0
Foto: Marina Hižak

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19.


Na području županije trenutno je aktivan 291 slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo je 57 osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 5063 slučaja. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe s pozitivitetom na koronavirus (1935., 1939., 1946. i 1952. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Na području Koprivničko-križevačke županije započela kampanja cijepljenja protiv koronavirusa “Misli na druge – cijepi se”, a u županijski Zavod za javno zdravstvo jučer su stigle prve doze cjepiva protiv bolesti COVID-19. Cijepljeni su korisnici i zaposlenici u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe te djelatnici OB Koprivnica, a danas se planiraju cijepiti korisnici i zaposlenici Doma za starije i teško bolesne osobe “Senior Care” iz Križevaca.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite RH donio Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj  kojom se zabranjuje  napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a njezino trajanje određuje se do 8. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za propusnicom upućuje se županijskom Stožeru PUTEM SUSTAVA E-PROPUSNICE ŠTO JE NAJBRŽI NAČIN ZA DOBIVANJE PROPUSNICE.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

 

čitam...