22.9 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi

Na sjednici govorili o palijativnoj skrbi i o sufinanciranju smještaja u privatnim domovima, dogovoreno je obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Đurđevcu
N

Zamjenik Ljubić iskoristio je priliku da pohvali rad i aktivnost Savjeta pri čemu je istaknuo  odličnu suradnju sa Županijskom upravom

Ne propustite

Sjednica Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije održana je u prostorijama Županijske uprave, a vodio ju je predsjednik Savjeta Željko Pintar.

Uz njega, na savjetu su prisutni bili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Koprivnica Mato Devčić te koordinatorica za palijativnu skrb u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marina Međimorec.

Zamjenik Ljubić iskoristio je priliku da pohvali rad i aktivnost Savjeta pri čemu je istaknuo  odličnu suradnju sa Županijskom upravom. Potom je ravnatelj Devčić upoznao prisutne s razvojem palijativne skrbi na području županije, uz informacije o projektu izgradnje Regionalnog centra za palijativnu skrb i liječenje boli. Istaknuo je da bi kapacitet Centra bio oko 30 kreveta koji bi bili obuhvaćeni mrežom javne zdravstvene službe, a sastojao bi se od tri osnovne ambulante te polikliničkog konzilija sastavljenog od bolničkih specijalista.

U sudjelovanje sjednice uključila je i Marina Međimorec koja je navela da mobilni palijativni tim čini pet osoba, a pokriva područje sva tri županijska grada.

– Njegova uloga je da pruža specijalističku palijativnu skrb bolesnicima i njihovim obiteljima, a rad se organizira u suradnji s ostalim zdravstvenim ustanovama, najviše s obiteljskim liječnicima. Od početka rada, kolovoza prošle godine, u registru je evidentiran 91 korisnik, a tim je obavio 249 savjetovanja te 65 posjeta – ističu.

Savjet se dotaknuo i sufinanciranja smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne osobe, gdje je povišen cenzus za ostvarivanje sufinanciranja, te je iznos svih pomoći povećan za 13,2 eura. O tome je govorila pročelnica Blažek te dodala da se trenutno smještaj sufinancira za 347 osoba, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Istaknimo i da je dogovoreno obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, a članovi Savjeta dogovorili su održavanje edukacijsko-rekreacijskog susreta na Đurđevačkim pijescima u utorak, 16. svibnja 2023. godine. Okupljanje će biti kod hotela Picok s početkom u 10 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×