14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Na štandovima će se u subotu moći kupiti jeftina reciklirana odjeća
N

Ne propustite

U Koprivnici, u subotu 16. ožujka, mogu se posjetiti štandovi Socijalne zadruge Humana nova i po iznimno povoljnim cijenama kupiti reciklirana odjeću i druge proizvode.

Štandovi će biti postavljeni ispred Gradske tržnice, u centru grada od 8 do 13 sati te u Trgovačkom centru Koprivnica kod Interspara od 8 do 19 sati. Iz zadruge kažu da se može naletjeti na vrlo zanimljivu robu, a takva kupnja je korisna i za razvoj lokalne zajednice i društva.

Na štandovima će također biti organizirana i degustacija originalnih jela od koprive koju će pripremiti članice Udruge za terapeutske vještine-kluba Koprivica.

Ovi su štandovi samo prvi korak prema otvaranju podružnice Socijalne zadruge Humana Nove i u Koprivnici. Riječ je o društvenom poduzeću koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i onih društveno isključenih, kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala.

Tekstilna industrija, napominju iz zadruge, danas je jedan od najvećih zagađivača okoliša.

– Pri tome ne mislimo samo na proizvodnju tekstila, već i samu potrošnju gdje proizvodimo otpad, jer se procjenjuje se da u Hrvatskoj godišnje proizvedemo 135 000 tona tekstilnog otpada. Najveći izvor tekstilnog otpada su kućanstva, a smatra se da je prosječan vijek trajanja odjevnih predmeta oko 3 godine, nakon čega se ona baca – navode iz Humana nove.

Ujedno, dodaju da nerecikliranje odjeće povećava proizvodnju odjeće, a time i zagađenje za sve nas.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×