26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZAŠTITA OKOLIŠA, RECIKLIRANJE I AMBALAŽA

Na Sveučilištu Sjever kreće novi studij, pročelnik Hajdek: Kao stručnjaci moći će razvijati i primjenjivati postupke recikliranja i ekološkog zbrinjavanja
N

Studij podijeljen na tri dijela podrazumijeva proučavanje STEM područja, inženjerstvo okoliša i industrijsko inženjerstvo te specifična područja zaštite okoliša, grafičke tehnologije, zbrinjavanje i recikliranja materijala te tehnologije proizvodnje ambalaže i pakiranja proizvoda.

Ne propustite

Sveučilišni preddiplomski studij Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže naziv je novoga studija koji od jeseni, od akademske godine 2021./22. kreće na koprivničkom Sveučilištu Sjever.

– Tijekom studija studenti će usvojiti sve osnovne kompetencije koje su potrebne inženjeru inženjerstva okoliša. Suvereno će analizirati i ocjenjivati stanje okoliša, sanirati štete u okolišu, ali prije svega će znati primjenjivati preventivne metode i postupke zaštite okoliša. Kao stručnjaci kompetentno će moći razvijati i primjenjivati postupke recikliranja i ekološkog zbrinjavanja svih vrsta materijala u svim industrijskim područjima – objasnio je pročelnik Odjela za ambalažu, recikliranje i zaštitu okoliša Sveučilišta Sjever Krunoslav Hajdek.

Studij podijeljen na tri dijela podrazumijeva proučavanje STEM područja, inženjerstvo okoliša i industrijsko inženjerstvo te specifična područja zaštite okoliša, grafičke

Krunoslav Hajdek // Foto: Sveučilište Sjever

tehnologije, zbrinjavanje i recikliranja materijala te tehnologije proizvodnje ambalaže i pakiranja proizvoda. Naglašavaju kako će se govoriti i o ekonomiji, pravnim propisima u zaštiti okoliša i ambalaži.

– U studijskom programu Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže poseban se naglasak daje stjecanju kompetencija u projektiranju procesa proizvodnje i zaštiti okoliša u svjetlu ambalažne industrije. Završetkom studija, prvostupnik će biti osposobljen da modernim pristupom već u fazi dizajniranja proizvoda, primjerice, ambalaže, promišlja i najefikasniji postupak ponovne uporabe proizvoda ili materijala kroz striktno uvažavanje načela kružnog gospodarstva. Osim toga, bit će osposobljen stručno se uključiti u trendove modernog razvoja proizvodnje ambalaže i sustava pakiranja – dodaje Hajdek.

Dodajmo kako sa Sjevera ističu da se važnost ovoga studija ogleda u prioritetu razvoja Europske unije, odnosno razvoju s očuvanjem okoliša pa su sve traženiji stručnjaci “koji posjeduju interdisciplinarne kompetencije” i koji “mogu kompetentno odgovoriti novim potrebama izuzetno dinamičnog tržišta rada u području zaštite okoliša, postupke recikliranja i inženjerstva ambalaže.”

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×