bijeg s mjesta nesreće

Na vinskoj cesti Opelom teško u noći ozlijedio pješaka i pobjegao bez da mu je ikako pokušao pomoći

Osumnjičeni 50-godišnjak upravljao je Opelom i zbog neprilagođene brzine naletio na 37-godišnjeg pješaka koji nije bio osvijetljen niti je imao 'reflektirajuću materiju na odjeći'. 

08:16h
0
Prometna Donja Dubrava
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Posebnu pozornost izazivaju osobe koje u prometnoj nesreći ozlijede nekoga te pobjegnu glavom bez obzira. Nekad je to zbog šoka i adrenalina, a nekad promišljeno.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nakon što se u vinogradskom predjelu Veliki Kostanj nedaleko Đurđevca dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač pobjegao. Nalet na pješaka koji je zadobio teške ozljede dogodio se 12. rujna oko 23.45 sati.

Osumnjičeni 50-godišnjak upravljao je Opelom i zbog neprilagođene brzine naletio na 37-godišnjeg pješaka koji nije bio osvijetljen niti je imao ‘reflektirajuću materiju na odjeći’.

Da bi stvari bile gore, nakon naleta 50-godišnjak je pobjegao s mjesta nesreće ne pruživši prvu pomoć ozlijeđenoj osobi, a nije nazvao ni hitnu ni policiju kako bi im javio da se dogodio nalet.

– Vozaču i pješaku vađena je krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći protiv vozača je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom
odvjetništvu, a protiv pješaka će biti pokrenut prekršajni postupak – obavijestila je PU Koprivničko-križevačke.

čitam...