-5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IZBRISANE GRANICE

Načelnici Legrada i Ortilosa inzistirat će na izgradnji visećeg mosta preko Drave
N

Dogovoreno je da će od 1. travnja ove godine solarni čamac koji je u vlasništvu Općine Legrad po najavi voziti mještane i turiste s jedne na drugu obalu Drave

Ne propustite

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić i načelnica Općine Ortilos Zite Kelei na početku godine dogovorili su nastavak suradnje dvije pobratimljene općine. Naime nakon ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i ukidanja granične kontrole prvi put nakon 1948. godine otvorene su brojne nove mogućnosti za suradnju.

- Oglas -

Prva će se realizirati već od 1. travnja, kako je dogovoreno, ove godine solarni čamac koji je u vlasništvu Općine Legrad po najavi vozit će mještane i turiste s jedne na drugu obalu Drave. Ukoliko se nakon toga ukaže potreba čamac bi vozio jedan do dva dana tjedno prema dogovorenom rasporedu. Također, razgovaralo se oko prijave projekta biciklističkih staza i izgradnje hostela u Legradu što općina Ortilos apsolutno podržava. Općina Ortilos predstavila je Općini Legrad svoje planove za razvoj turizma što uključuje izgradnju biciklističke staze Ortilos – Murakeresztur, izgradnju vidikovca s adrenalinskim parkom i još neke sadržaje za buduće posjetitelje.

Dogovoreno je da će obje općine, sada kad su granice izbrisane, zatražiti od nadležnih tijela da se nastavi s projektom izgradnje visećeg mosta preko rijeke Drave, kako bi biciklisti i pješaci mogli nesmetano odlaziti na jednu i drugu stranu rijeke Drave.

Na kraju je dogovoren datum malograničnog prijelaza za 29. i 30. srpnja 2023. godine. Dvoje načelnika ponovo će se susresti već idućeg tjedna, 2. veljače u Budimpešti, prilikom posjeta Vojnoj akademiji Nikola Zrinski.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

TRENUTAK ZA SMIJEH

[VIC DANA] Flaša rakije

- Čuj, stari, daj mi reci je li ova flaša rakije tvoja jedina utjeha? - Ni govora. Imam još dvije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti