12.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IZBRISANE GRANICE

Načelnici Legrada i Ortilosa inzistirat će na izgradnji visećeg mosta preko Drave
N

Dogovoreno je da će od 1. travnja ove godine solarni čamac koji je u vlasništvu Općine Legrad po najavi voziti mještane i turiste s jedne na drugu obalu Drave

Ne propustite

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić i načelnica Općine Ortilos Zite Kelei na početku godine dogovorili su nastavak suradnje dvije pobratimljene općine. Naime nakon ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i ukidanja granične kontrole prvi put nakon 1948. godine otvorene su brojne nove mogućnosti za suradnju.

Prva će se realizirati već od 1. travnja, kako je dogovoreno, ove godine solarni čamac koji je u vlasništvu Općine Legrad po najavi vozit će mještane i turiste s jedne na drugu obalu Drave. Ukoliko se nakon toga ukaže potreba čamac bi vozio jedan do dva dana tjedno prema dogovorenom rasporedu. Također, razgovaralo se oko prijave projekta biciklističkih staza i izgradnje hostela u Legradu što općina Ortilos apsolutno podržava. Općina Ortilos predstavila je Općini Legrad svoje planove za razvoj turizma što uključuje izgradnju biciklističke staze Ortilos – Murakeresztur, izgradnju vidikovca s adrenalinskim parkom i još neke sadržaje za buduće posjetitelje.

Dogovoreno je da će obje općine, sada kad su granice izbrisane, zatražiti od nadležnih tijela da se nastavi s projektom izgradnje visećeg mosta preko rijeke Drave, kako bi biciklisti i pješaci mogli nesmetano odlaziti na jednu i drugu stranu rijeke Drave.

Na kraju je dogovoren datum malograničnog prijelaza za 29. i 30. srpnja 2023. godine. Dvoje načelnika ponovo će se susresti već idućeg tjedna, 2. veljače u Budimpešti, prilikom posjeta Vojnoj akademiji Nikola Zrinski.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Ovaj trojac danas slavi svoj dan, uputite im čestitke!

Današnji slavljenici su Rajko, Ivan i Teo. Rajko je odgovorna, zabavna, radosna, poznata i poslušna osoba. Ivan je instinktivna, hrabra, pustolovna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×