19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DANAS U HLEBINAMA

Načelnici preuzeli ugovore vrijedne 4 milijuna kuna kojima će poboljšati uvjete u općinskim vrtićima i jaslicama
N

- Ukupno 12 milijuna bilo je za Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u tom periodu, a ove godine s ovih 15 ugovora nešto više od četiri milijuna kuna - pojasnila je Ivana Udovičić.

Ne propustite

Petnaestak predstavnika jedinica lokalne samouprave iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije danas je u Hlebinama preuzelo Ugovore o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima. Ukupna vrijednost ugovora je četiri milijuna kuna. 

U ulozi domaćice danas je bila Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine, neizmjerno zahvalna na dobivenom iznosu koje će utrošiti za izgradnju općinskih jaslica.

– Zahvalni smo i sretni što ćemo moći sagraditi nešto što je vezano za demografiju, mlade, obitelji, za one za koje se nadamo da će im naše male i velike općine ostati u amanet – rekla je Trnski te dodala da su hlebinske jaslice pred početkom druge faze radova.

– Imamo 24-oro dječice u vrtićkoj grupi i već predbilježeno desetak njih za naše jaslice.  Hvala na dodijeljenim sredstvima, hvala što malim i većim sredinama dajete poticaj u leđa. Važno nam je da se ravnomjerno razvijaju kao gradovi. Hvala vam što ste ovo domaćinstvo dodijelili općini Hlebine, na svakom novčiću i na brizi – rekla je Trnski.

Ispred Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade obratila se Ivana Udovičić.

Čestitala je svim nazočnima na dodijeljenim sredstvima u ime državne tajnice Željke Josić koja nije mogla prisustvovati današnjoj svečanosti.

Podsjetila je da se iz njenog Ureda od 2018. do 2020. ukupno uložilo 115 milijuna u infrastrukturu i nešto više 300 milijuna u unapređenje usluga.

– Ukupno 12 milijuna bilo je za Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, u tom periodu, a ove godine s ovih 15 ugovora nešto više od četiri milijuna kuna – pojasnila je.

Župan Darko Koren rekao je da je svaka aktivnost vezana uz poticanje ulaganja u vrtiće, ili jaslice izuzetno bitna svakoj našoj zajednici.

– Kao što se kuća gradi od temelja tako se i društvo gradi od jaslica, najmanjih stanovnika. Kad stvaramo uvjete da to tako bude onda imamo pravo očekivati da će to biti dobri ljudi koji će sutra predstavljati i voditi naše društvo u cjelini, a to ćemo postići tako da im pružimo veći standard. Ulaganje u objekte iznimno je važno, u mnogim sredinama se takvi objekti grade. Ono što je deficit cijelog koncepta upravo su negativni demografski trendovi, ali to je alat i način da se tome suprotstavimo – rekao je župan te okupljenim načelnicima obećao podršku županije i u budućnosti.

Saborski zastupnik Darko Sobota kazao je kako je ovakva dodjela sredstava potvrda da Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem dobro radi, a ujedno i garancija i dokaz da neće doći do ukidanja malih općina jer se poduzimaju svi napori za ostanak mladih u njima.

 

Božica Trnski
Darko Koren
Ivana Udovičić

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pjesme Podravine i Podravlja

FOTO/VIDEO Dvorana na pitomačkom festivalu popunjena je do posljednjeg mjesta, zapjevala i poznata Filipinka

Počeo je glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja, tradicionalni festival koji već više od 30 godina privlači ljubitelje tradicionalne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×