31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
objavio na fejsu

Načelnik bračkog stožera dao ostavku: Neke odluke Nacionalnog stožera nemaju uporište u zdravom razumu
N

Znatno je zanimljiviji privatni razlog koji bivši načelnik navodi kao razlog za ostavku. On je, naime, izgubio povjerenje u Nacionalni stožer koji vodi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ne propustite

Sve su brojnije kritike načina na koji Nacionalni stožer civilne zaštite vodi krizu izazvanu epidemijom koronavirusa. Najistaknutiji kritičar je predsjednik RH Zoran Milanović, ali u medijima se često javljaju i neovisni zdravstveni stručnjaci nezadovoljni nekim potezima Stožera. Sada s Brača dolazi vijest da je povjerenje u to tijelo izgubio i jedan načelnik lokalnog stožera. Riječ je o Nikoli Martiniću Draganu, koji je podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Stožera CZ otoka Brača, piše telegram.

Martinić Dragan je razloge za takav postupak iznio na Facebooku. Razlozi za to su profesionalni i privatni, objašnjava bivši načelnik. „Profesionalno, smatram kako nas u razdoblju koje slijedi očekuju novi izazovi u borbi protiv epidemije, izazovi koji će od svih koji u istu na bilo koji način budu uključeni zahtijevati potpun angažman i apsolutnu predanost na njihovom polju djelovanja i unutar mogućnosti koje svatko od nas ima“, piše, te dodaje kako zbog brojnih drugih dužnosti, ponajprije vezanih uz vatrogasne postrojbe, neće moći obavljati dužnosti načelnika „a maksimumom svojih znanja i sposobnosti“.

. „S one privatne, osobne strane, priznajem kako sam prateći situaciju oko bolesti COVID-19 u našoj zemlji donekle izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera koji rukovodi borbom protiv epidemije iste“, piše Martinić Dragan, koji dodaje kako je od prvoga dana uključen u borbu za zaustavljanje koronavirusa, pa je imao prilike uočiti neke pojave koje su mu neshvatljive.

„…kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno“, objašnjava bivši načelnik, i dodaje kako usprkos ostavci zajednica i dalje može računati na njegova znanja i sposobnosti ako se za to ukaže potreba.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fperuzzo%2Fposts%2F10221913875612194&width=500″ width=”500″ height=”293″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni traže prve bodove na Euru, utakmica se prati bez daha, pogledajte atmosferu

Nakon pomalo razočaravajuće utakmice protiv Španjolske, Vatreni danas traže prve bodove na Euru protiv Albanije. Kao i uvijek, imaju veliku...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×