Općinsko vijeće

Načelnik Ivan Sabolić: Poduzetnica je odustala od pansiona da ne uđe u dugove, Legrađanka ide na prodaju

Također, donesena je i odluka da će Općina sufinancirati čipiranje pasa kako bi se spriječilo njihovo napuštanje. Za tu je svrhu namjenjeno 15.000 kuna u idućoj godini.

16:00h
0
Iako je svečano otvorena u svibnju, samo sedam mjeseci nakon Legrađanka opet zatvara svoja vrata i ide na prodaju //Foto: općinalegrad

Pansion Legrađanka ide na prodaju. Riječ je o zgradi u vlasništvu Općine Legrad, a tako je odlučeno na nedavno održanom Općinskom vijeću.

Prodavat će se za 117.000 eura, a natječaj za prodaju bit će raspisan početkom iduće godine.

Podsjetimo, Općina je objekt još u proljeće iznajmila Dubravki Fischer, doseljenici iz Njemačke, a o ponovnom oživljavanju pansiona te svečanom otvorenju smo i pisali.

S dolaskom zime, nije imala izbora nego odustati od obavljanja ugostiteljske djelatnosti. Inače, Općina je mjesečno od najma dobivala 1500 kuna.

– S obzirom na to da je prostor zatvoren u studenom i nakon što se nije nitko javio na natječaj za najam, nismo imali izbora nego staviti zgradu na prodaju, a za to smo na koncu i imali upita. Bila je ona zadovoljna tijekom sezone, bilo je posla i bila je na nuli, nije imala gubitaka. No, krenulo se s troškovima većima nego što je zarada pa se bojala da će zaglibiti u dugovima i zato je odustala – objasnio nam je načelnik Sabolić.

Ivan Sabolić // Foto: Matija Gudlin

– Najveći problem je energetska učinkovitost zgrade, a pročelje i krovište je obnovljeno. U slučaju da se ne proda, morat ćemo prostor prenamijeniti u nešto drugo – ističe načelnik Sabolić.

Također, donesena je i odluka da će Općina sufinancirati čipiranje pasa kako bi se spriječilo njihovo napuštanje. Za tu je svrhu namjenjeno 15.000 kuna u idućoj godini.

– Po novom zakonu više se psi neće moći odvoditi u azile i mi ćemo morati kao jedinica lokalne samouprave pomoći mještanima tako da se psi čipiraju pa onda da, u slučaju da odlutaju, znamo čija je životinja te da tako možemo naplatiti uslugu privođenja – kaže načelnik Sabolić.

 

 

čitam...