nelegalni smještaj

Načelnik Ivan Sabolić: Svi smo znali da dom postoji, ali ne i da je ostao bez dozvole, vatrogasci kontroliraju ulaz i izlaz iz doma

To znaju svi mještani, ali ne da mu je 2015. godine ukinuta dozvola, jer nas o tome ministarstvo ni nitko drugi nije obavijestio niti su to dužni učiniti, rekao je on. 

10:47h
0
Foto: Ivan Balija
Ivan Sabolić // Foto: Ivan Balija

Na sastanku županijskog Stožera civilne zaštite danas je bio i načelnik Legrada Ivan Sabolić, gdje se nalazi nelegalni dom, novo korona žarište u županiji.


– Uključeni smo u rješavane problema, radimo s vatrogasnim snagama, dežuraju ispred doma, kontroliraju ulaz i izlaz. Imamo stalno upite i pozive rodbine da damo informacije o  štićenicima, a na žalost ih nemamo i ne možemo ih davati. Pomaže i policija, ako dođe do kršenja bit će obaviješteni te sukladno tome i reagirati. Pobrinut ćemo se da nitko ne napušta dom – rekao je načelnik Legrada Ivan Sabolić.

Kaže da su znali smo da dom postoji.

– To znaju svi mještani, ali ne da mu je 2015. godine ukinuta dozvola, jer nas o tome ministarstvo ni nitko drugi nije obavijestio niti su to dužni učiniti – rekao je on.

Danas je domu 20 novozaraženih, 17 štićenika, vlasnik i dva djelatnika. Svi će štićenici koji imaju blage simptome danas biti prebačeni u koprivničku bolnicu na covid odjel.

Foto: Ivan Balija
Dom u Legradu // Foto: Ivan Balija

čitam...