Eksplozija ručne bombe

Načelnik Mađer: Dobro sam, radim. Važno je da su mi prijatelju spasili život

11:30h
0
Mladen Mađer, HSS-ov načelnik Novigrada Podravskog // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Mladen Mađer // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Načelnik Novigrada Podravskog Mladen Mađer (HSS) ne zna kako se ručna bomba pojavila u njegovu vinogradu. Policija je priopćila kako je ona ondje već duže vremena odbačena i prekrivena zemljom, a eksplodirala je uslijed zagrijavanja vatrom.

Načelnik Novigrada Podravskog Mladen Mađer (HSS) ne skriva da je još u šoku nakon što je u njegovu vinogradu u Borovljanima u subotu eksplodirala ručna bomba.


– Dobro sam, radim, ali ne prestajem misliti o tome kako je sve moglo završiti puno gore. Svi smo mogli nastradati. Hvala Bogu da se to nije dogodilo – rekao je 51-godišnji Mađer u čijem je vinogradu, koji je kupio prije nepunih mjesec dana, u subotu održana radna akcija čišćenja okoliša.

U njoj je sudjelovalo deset ljudi, sedam ih je u trenutku eksplozije bilo “vani”, a troje u klijeti.

U eksploziji ručne bombe načelnik je lakše ozlijeđen, dok je njegov 49-godišnji prijatelj Stipe Udovičić iz Koprivnice prošao s teškim ozljedama opasnima po život. Geleri su mu “napali” unutrašnje organe i prava je sreća da je uopće ostao živ. Tko zna što bi bilo da ga prijatelji nisu odmah odvezli u koprivničku bolnicu gdje mu je pružena prva liječnička pomoć te da nije odmah prebačen u zagrebački KBC Dubrava na operacijski stol.

– Trenutačno stanje mu je stabilno i ono što je najvažnije – izvan je životne opasnosti. Očekuje ga dug oporavak, ali nadamo se da će sve biti u redu – o prijateljevu stanju informirao nas je Mađer.

Načelnik Novigrada Podravskog u eksploziji ručne bombe zadobio je ozljede ruke i leđa. Dobio je nekoliko šavova, ali zanimljivo je da mu u tijelu nije pronađen metal, nego samo dijelovi plastike i drva. On je puno bolje prošao jer je u trenutku eksplozije odlazio od vatre na kojoj su palili granje, dok je Udovičić bio najbliži i licem okrenut prema vatri. Zato mu i je tako jako nastradala prsna i trbušna šupljina.

Mađer ne zna kako se ručna bomba pojavila u njegovu vinogradu. Policija je, pak, priopćila kako je ona ondje već duže vremena odbačena i prekrivena zemljom, a eksplodirala je uslijed zagrijavanja.

Načelnik kaže da ga je sada strah bilo što više raditi u tom vinogradu, podalje od klijeti.

– Volio bih da se ispita cijeli teren. Do tada sigurno tamo neću izvoditi radove – rekao je Mađer.

čitam...