SASTANAK

Načelnik Sokolovca Vlado Bakšaj i jerej Radovan Dimitrić sa županom razgovarali o obnovi krovišta Parohijske crkve

Iskazano je zadovoljstvo suradnjom.

14:07h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Načelnik općine Sokolovac Vlado Bakšaj, koprivnički jerej Radovan Dimitrić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren danas su održali sastanak na temu obnove krovišta Parohijske crkve Svetog Mihajla Arkanđela u Velikoj Mučnoj. Raspravljali su o mogućnostima sufinanciranja, za što je dio osiguran preko natječaja Ministarstva kulture.


– U proračunu Koprivničko-križevačke županije u dijelu programske djelatnosti u kulturi kroz koju sufinanciramo programe ustanova u kulturi te programe i projekte udruga iz područja kulture važna stavka je zaštita i održavanje sakralnih + objekata. Na našem je području velik broj sakralnih objekata kojima je potrebno održavanje i obnova te i mi u okviru mogućnosti nastojimo pomoći kako bi očuvali našu kulturnu baštinu. S općinom Sokolovac imamo odličnu suradnji na brojnim projektima i svakako ćemo pronaći model kako bismo pomogli u obnovi – kazao je Koren.

Bakšaj je potom objasnio kako je općina podijeljena na pet rimokatoličkih župa, dvije pravoslavne crkvene općine te jedan manastir.

– Mnogo je objekata koje treba održavati, izdaci su veliki i stoga je nužno pronaći dodatne izvore financiranja. Zahvaljujem Županiji što nas u našim potrebama prati od samih početaka – izjavio je Bakšaj, dok je Dimitrić zadovoljan podrškom rada crkvenih zajednica koja je, dodao je, iznimno važna u kontekstu novih epidemioloških okolnosti.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Ana Mušlek i Melita Ivančić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...