LETAČKE AKTIVNOSTI

Nad našom županijom letjet će eskadrila lovačkih aviona, moguće je probijanje zvučnoga zida

Objasnili su kako su probni letovi planirani "na podzvučnim brzinama u privremenoj zoni probnih letova Čazma koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla."

14:30h
0
Foto: Marko Posavec

Ministarstvo obrane objavilo je kako će piloti 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva danas od 12 do 16 sati te u srijedu i četvrtak od 10 do 16 sati provoditi redovne letačke aktivnosti. Moguće je, stoga, probijanje zvučnoga zida.

Objasnili su kako su probni letovi planirani “na podzvučnim brzinama u privremenoj zoni probnih letova Čazma koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.”

Uslijedit će zadnja faza ispitivanja aviona kada bi zvučni zid mogao biti probijen na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske te Koprivničko-križevačke županije na visini od tisuću do deset tisuća metara. Isto se očekuje na visini iznad deset tisuća metara, ali iznad Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.