25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sufinanciranje solarne elektrane

Nada Švagelj Sokolić ostvarila je maksimalan iznos potpore za solarke, Rajn: To je investicija koja se vraća u roku od par godina
N

Kroz Javni poziv Grada Križevaca ove je godine bilo sveukupno 63 prijava od čega je za sufinanciranje projektne dokumentacije bilo 43 korisnika, a za sufinanciranje izgradnje 54 korisnika

Ne propustite

Nada Švagelj Sokolić iz Svete Helena, mjesta nedaleko Križevaca, ostvarila je maksimalan iznos potpore grada Križevaca za postavljanje solarne elektrane na krovu obiteljske kuće.

Povodom toga, gradonačelnik Rajn posjetio je obitelj Švagelj Sokolić.

– To je dobra investicija, nije odmah povrat, ali u roku od četiri, pet godina vrlo brzo će se vratiti i nakon toga računi za struju postaju trošak koji ne bi trebao opterećivati svako kućanstvo. Stoga, koristim priliku i pozivam sugrađane da i u sljedećim godinama prate ovaj program jer ćemo mi i dalje raspisivati javni poziv, a to prati i našu intenciju da i dalje ulažemo u obnovljive izvore energije – rekao je gradonačelnik Rajn.

Korisnica je ostvarila pravo na maksimalan iznos potpore od 500,00 eura za sufinanciranje projektne dokumentacije i 2.500,00 eura za sufinanciranje same opreme odnosno izgradnje solarne elektrane.

grad križevci, solarne elektrane, sufinanciranje
FOTO: Grad Križevci

Izgrađena elektrana je snage 6 kW, a ukupna investicija iznosila je osam tisuća eura. Za ovu financijsku potporu odlučili su se jer je kuća trošila dosta električne energije. Također,  ona i suprug smatraju kako se radi o investiciji koja će se kroz nekoliko godina vratiti, a u konačnici smanjiti račun za struju.

Gradonačelnik Rajn najavio je kako će do kraja na šest javnih zgrada postaviti solarne elektrane u sklopu projekta One Sun Connecting North and South.

Napominje kako će se uskoro objaviti javni poziv za izgradnju solarne elektrane na krovu zgrade Komunalnog poduzeća d.o.o. u Grdenićevoj ulici gdje će građani ponovno moći zadružno ulagati.

– Sljedeće godine kreće još jedna velika investicija izgradnje solarne elektrane snage 7 MW na polju Trstenik gdje će se također građanima omogućiti zadružno ulaganje, a o čemu će se u nadolazećem razdoblju objaviti više informacija – rekli su iz Grada.

grad križevci, solarne elektrane, sufinanciranje
FOTO: Grad Križevci

Kroz Javni poziv Grada Križevaca ove je godine bilo sveukupno 63 prijava od čega je za sufinanciranje projektne dokumentacije bilo 43 korisnika, a za sufinanciranje izgradnje 54 korisnika.

Za sufinanciranje dokumentacije Grad je izdvojio gotovo 20 tisuća eura, a za sufinanciranje izgradnje solarne elektrane oko 135 tisuća eura, dakle sve zajedno gotovo 155 tisuća eura.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO Najprkač je onaj iz Koprivničkih Bregi, nagrađena i najbolja tacna i najljepši štand

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi. Najuređeniji štand ima Društvo žena Novigrad Podravski, dok su se nagradom za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×