6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nadzorni odbor Podravke u petak odlučuje o izgradnji nove Belupove tvornice?
N

Ne propustite

Nadzorni odbor Podravke d.d. u petak, 19. prosinca održat će sjednicu. Dnevni red javnosti nije poznat, no prema nekim izvorima postoji mogućnost da će se na sjednici NO raspravljati i o planiranoj izgradnji nove tvornice lijekova u sklopu Belupa.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 500 milijuna kuna, a novu je Belupovu tvornicu Vlada RH uvrstila u katalog privatnih investicija u 2014. godini.

Proizvodnja bi trebala obuhvatiti segment polukrutih lijekova, ampula i infuzijskih bočica, a želi se osnažiti i već postojeća proizvodnja masti i krema. Gradnja tvornice trebala bi početi iduće godine, a završiti 2015., te bi pogoni, nakon što prođu sve potrebne kontrole, mogli proraditi već 2016. godine.

Glasnogovornica Belupa Snježana Foschio-Bartol potvrdila je Večernjem listu kako je projekt u potpunosti pripremljen, no o detaljima će javnost moći izvijestiti tek nakon očitovanja Podravkinih ‘nadzornika’.

– Strategija širenja poslovanja na nova tržišta te uvođenje novih proizvoda zadatak je svih nas. Poslovanje je sve samo ne jednostavno, erozija cijena naša je svakodnevica. Novi proizvodi, nove tehnologije i nove investicije temelj su održivog rasta. Kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu, od 1. ćemo srpnja imati  “gužvu”, puno novih lijekova i generičkih paralela. Uvjeren sam da možemo uspjeti. Ovaj optimizam temeljim na činjenici da smo uspjeli otvoriti tržišta Poljske, Ukrajine, Kazahstana. Prije nekoliko mjeseci uspjeli smo prodati jedan Belupov file britanskom partneru kojem ćemo biti dobavljač za sirovinu. Upravo nam zbog toga, zbog strategije širenja poslovanja, treba novo mjesto proizvodnje – izjavio je još u lipnju za službene stranice Belupa predsjednik Uprave koprivničke farmaceutske kompanije Hrvoje Kolarić. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×