13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Priznanja zaslužnim građanima

Nagrade za životno djelo nema, pogledajte ostale dobitnike
N

Ne propustite

Ove godine izostat će nagrada za životno djelo. Iako je za nju predložen Ante Tomas, košarkaški trener, prijedlog nije podržan te se ona ipak neće dodijeliti.

Mira Kolar Dimitrijević, sveučilišna profesorica u mirovini, bit će proglašena počasnom građankom Grada Križevaca. Povelju će primiti na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Grada Križevaca.

Ovo priznanje dodijelit će joj se na temelju znanstvenog rada kojim je proučavala povijest križevačkog kraja čime je pridonijela rasvjetljavanju događaja iz starije i novije povijesti. M. Kolar Dimitrijević svojim je radom dala iznimni doprinos ne samo na području povijesne znanosti već i na proomicanju Križevaca.

Za ovu prestižnu nagradu predložili su je Povijesno društvo Križevci te Družba Braća hrvatskog zmaja, Zmajski stol u Križevcima.

Isto tako, na svečanoj sjednici Plaketu Grada primit će Udruga Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci i to uz 70. obljetnicu njihovog uspješnog djelovanja i skrbi o osobama starije životne dobi.

Tom prilikom, priznanje će primiti Križevčanin Ivan Šimatović za promicanje sporta i rezultate postignute na brojnim sportskim natjecanjima kojeg je predložila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Križevci.

Ovo priznanje, uručit će se i križevačkom trgovačkom društvu HEDONA za uspješne rezultate u poslovanju i zasluge za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom. Za ovu nagradu predložio ih je križevčki HSS.

Ove godine izostat će nagrada za životno djelo. Iako je za nju predložen Ante Tomas, košarkaški trener, prijedlog nije podržan te se ona ove godine ipak neće dodijeliti.

Podsjetimo, ove odluke još mora potvrditi Gradsko vijeće na sjednici koja će se održati, sutra, u srijedu.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×