MINISTARSTVO PREPOZNALO

Nagrađeni najbolji učitelji i učiteljice, među 511 njih je i pet Koprivničanki

Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana

10:38h
0

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine nagradilo najbolje odgojno-obrazovne radnike.

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.

Među najboljima su čak tri učiteljice iz Osnovne škole Đuro Ester. To su Snježana Mihočka, učiteljica informatike, Tomislava Kraljić, učiteljica francuskog i engleskog jezika i Mirna Kovačić, učiteljica geografije i povijesti.

Među najboljima su i profesorice Marija Gabelica, profesorica povijesti u Srednjoj školi Koprivnica i Marina Njerš, profesorica matematike u Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica.

Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije na državnoj i međunarodnoj razini, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

S obzirom na epidemiološku situaciju, dodjela je održana online, a nagrađenima se obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu, upornosti, angažiranosti i profesionalnosti u radu s učenicima.