19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najavljeno nikada bogatije Koprivničko ljeto
N

Ne propustite

U prostoru atrija Doma mladih danas je održana konferencija na kojoj je predstavljen projekt „Ljeto  u Domu mladih Koprivnica“, koji obuhvaća niz programa namijenjenih svim generacijama. Nikad bogatiji program „Koprivničkog ljeta“ predstavili su zamjenik gradonačelnika Dražen Pros, direktorica TRG-a d.o.o. Martina Golčić i voditeljica Doma mladih Željka Vulić, koja je naglasila kako je ovogodišnji program svrstan u tri kategorije: ‘Aktivno ljeto u Domu mladih’ – edukativne radionice za svakoga, razmjena udžbenika i e- razmjena udžbenika te ciklus glazbenih večeri u atriju Doma mladih Koprivnica pod nazivom ‘ououo ljeto nam se vratilo…’.

 

Aktivno ljeto u Domu mladih – edukativne radionice za svakoga

U edukativne radionice uključene su brojne gradske Udruge, a u organizaciji Mažoretkinja grada Koprivnice već krajem lipnja (27.6. – 2.7.) započinje radionica „Plesni podij“. Plesna radionica namijenjena je svim dobnim skupinama, a obuhvaća učenje hip-hop tehnike, radionicu za ritmiku za predškolski i školski uzrast, te učenje klasičnih standardnih plesova.

Istog datuma započet će i Breakdance radionice u organizaciji Udruge BBoying-KC, i one će trajati sve do kraja srpnja. Breakdance radionice su podijeljene u pet dijelova i polaznici će svakog tjedna uvježbavati po jednu novu grupu pokreta.

Od 4. do 9. srpnja održat će se dramska radionica za djecu u oganizaciji Ludens Teatra. Cijena radionice je 200 kuna, a u nju je uključeno 20 sati rada i završna prezentacija rada. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na info@ludensteatar.hr ili na broj telefona 048/671-615.

U istome periodu održat će se i zanimljiva ljetna video radionica pod vodstvom Davora Rogića. Ona je namijenjena svima onima koji žele naučiti rukovati kamerom, a voditelj Davor Rogić poznati je hrvatski producent, snimatelj i montažer. Polaznici će raditi s profesionalnom video opremom, snimit će neki stvarni događaj, obraditi ga i montirati i na kraju ga dobiti u obliku DVD-a. Broj polaznika za ovu radionicu je ograničen, stoga svi zainteresirani neka se što prije jave na broj 098/221-282.

U ovoj kategoriji Koprivničkog ljeta još će se održati radionica Forum kazališta pod vodstvom Dramske skupine „Knock Knock“ te njemačka i američka jezična radionica. Sve te radionice održavat će se tijekom srpnja.

„Ououou ljeto nam se vratilo…“

Ciklus glazbenih večeri pod nazivom „ououou ljeto nam se vratilo…“ započinje već večeras u  atriju Doma mladih. Naime, koprivnički srednjoškloci odlučili su obilježiti kraj školske godine te su za večeras pripremili bogati program na koji je ulaz besplatan.

27. lipnja, predstavom „Glavom kroz zid“ svečano će se otvorit Koprivničko ljeto. U atriju Doma mladih nastupit će Siniša Ružić i Vedran Mlikota, a ova predstava zapravo je dobar prikaz svega onoga što će se ovog ljeta naći u atriju, a to je malo glazbe, malo poezije, humora i gušta.

Možda najveća zanimljivost, koja će privući najviše posjetitelja, je BPS 300 „Plesnjak“. Ovaj dobro poznati koprivnički bend vratit će se u 60-te i 70-te, te će u atriju stvoriti atmosferu kakva ga je i nekoć krasila.

– Ova večer rezervirana je za sve one starije generacije koji su nekada savijale bokove. Dajemo im priliku da ponovo puste korak, zaplešu, porazgovaraju i dobro se zabave. Naravno, na Plesnjak su pozvane i mlađe generacije, i vjerujem da će nam se i one u velikome broju pridružiti – najavila je Željka Vulić.

Osim gore navedenih programa, održat će se još brojne predstave, koncerti koprivničkih grupa, ali i onih iz ostalih gradova, zatim Jam session uz Luigija Mjedu, Gorana Vidovića, Domagoja Milasa i Vedrana Krulića, ljetni seminar za mlade glazbenike „Glazbena kutija“, koncert „D Strigs tria“, Romane Pavliše i prijatelja te nezaobilazne karaoke.

Pros: Kvalitetan program osvježit će brojne posjetitelje

Također, u organizaciji KUD-a Koprivnica i županijske turističke zajednice, od 21. do 24. srpnja u dvorani DMKC-a održat će se Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“ na kojem će se predstaviti skupine iz Poljske, Latvije, Slovenije, Albanije, Makedonije i Hrvatske, a 10. srpnja i Prvi glas mladih u organizaciji UMKO-a.

Svi ovi događaji samo su potvrda da Koprivnica nije nikada imala bogatije ljeto u Domu mladih, a s tom tvrdnjom složio se i dogradonačelnik Pros.

– Zahvaljujući bogatom sadržaju, usuđujem se reći da će ovogodišnje Koprivničko ljeto biti dobra nadopuna ljetovanju na moru i da će kvalitetan program osvježiti veliki broj posjetitelja – zaključio je Pros.

Na kraju napomenimo kako je ulaz na gotovo sve ove događaje besplatan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nema više gledanja

Netflix uskoro više neće raditi na ovim modelima televizora, provjerite je li vaš na popisu

Počevši od 24. srpnja 2024., Netflix će prestati nuditi podršku za svoju primjenu na više od 10 modela televizora. Drugim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×