Županijsko natjecanje

Najbolji ‘Englezi’ u županiji odmjerili snage, odličan uspjeh koprivničkih gimnazijalaca

Učenici su pokazali zavidna znanja u razumijevanju slušanjem, razumijevanju čitanjem te poznavanjem jezika i kulture zemalja engleskog govornog područja.

11:16h
0
Foto: koprivnica.hr

U utorak je u OŠ Braća Radić u Koprivnici je održano Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika.

Sudjelovalo je 49 učenika 8. razreda te 2. i 4. razreda srednjih škola naše županije.

Za zabavni uvod u natjecanje pobrinuli su se učenici 7. razreda, članovi dramske skupine sa svojom voditeljicom Ines Vađunec, koji su uprizorili igrokaz Histerical History of Trojan War.

Učenici su pokazali zavidna znanja u razumijevanju slušanjem, razumijevanju čitanjem te poznavanjem jezika i kulture zemalja engleskog govornog područja.

U kategoriji 8. razreda najuspješnija je bila Karla Varga iz OŠ Legrad,drugo mjesto zauzela je Julija Vanjhard Trušćek iz OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca, a treće Sara Mlinarić iz iste škole.

Foto: koprivnica.hr

U kategoriji 2. razreda gimnazija najviše bodova postigla je Lana Bermanec iz Gimnazije Fran Galović Koprivnica i osvojila prvo mjesto, druga je bila Marija Vugrinec iz Gimnazije Fran Galović Koprivnica, a treće mjesto su podijelili Leonardo Lovnički također iz koprivničke gimnazije te Laura Vukelja iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca.

Od 2.razreda srednjih škola Leon Vrhovec iz Srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca osvojiio je prvo mjesto dok su Marko Seđek i Dejan Andrašić iz Obrtničke škole Koprivnica bili drugi i treći.

U kategoriji 4. razreda gimnazija najviše bodova ostvario je Lovro Grgić iz koprivničke gimnazije, dok su Dejan Marinković i Juraj Nekić iz križevačke gimnazije bili drugi i treći.

Učenici 4. razreda srednjih škola podijelili su prvo mjesto, Matija Jendrašić iz Strukovne škole Đurđevac i Rea Tot iz Srednje škole Koprivnica, Tin Šešok također iz Srednje škole Koprivnica bio je drugi, a Leonardo Gazdek iz Obrtničke škole Koprivnica treći.

Učenici koji su u svojim kategorijama ostvarili broj bodova koji zadovoljava kriterije za nastavak natjecanja bit će predloženi za državno natjecanje.

čitam...