24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Imena u 2016.

Najčešći je David, slijede ga apostoli i kratka imena, a potkrade se još i pokoja Esmeralda
N

Ne propustite

Za naše podneblje egzotična i jedinstvena imena, odabrali su roditelji Riduana, Mennana, Morena, Marciana, Medee, Leine, Dilare, Dijara, Adrie, Tiare, Kiare, Loris i Romine.

Trend katoličkih odnosno biblijskih, te starih hrvatskih imena kao i onih kratkih, nastavio se i u 2016-oj godini.

Isto tako, ne izostaju ni ona dvostruka, pa čak i trostruka imena za jedno dijete, poput Anamarija Olgica Matilda ili, pak, Nikolina Isabella Marija. Tu su još i Tea Trezica, Donatela Kiara, Lucas Gabriel, Mia Angela, Mia-Ana i drugi. Ipak, ona su se pojavila tek po jedanput u protekloj godini, dok je najpopularnije ime bilo David nadjenuto čak 26-orici dječaka.

David je starozavjetno hebrejsko ime, a znači ljubimac, ljubljeni i prijatelj. To je ime nosio drugi i najveći kralj Izraela koji se smatra Isusovim pretkom.

Slijedi ga Luka u 22 slučaja, dok su Leon i Lucija u proteklih godinu dana ponovljeni po 15 puta. Još dva “apostola” Marko i Petar, očito su vječno aktualni i s njima roditelji ne mogu fulati, a na taj su se izbor odlučili po 12 puta.

Fran, Jakov, Matej te Ema, Lara i Mia spadaju u skupinu “provjerenih” bibilijskih i kratkih popularnih imena, ponovljenih po 11 puta u svakom slučaju, a samo za jedan više šišaju Filipa, Jana, Patrika i Saru.

U protekloj godini rođeno je čak 26 Davida // Foto: arhiva

Po devet puta u 2016. ponovljeni su Borna, Dora, Eva, Lana i Lea, a po sedam jednosložne Ela i Iva te Elena, trenutno očito popularnija bez “h” koja se pojavljuje samo jednom.

Među roditeljima su popularne sve kombinacije od tri slova, tako su ove godine još rođeni Una, Ria, Rea, Nea, Pia, Rio, Noa, Ada, Kim, Din, Edi, Edo, Vid, Tin, Teo, Taj i drugi. Za njima slijede Nera, Lota, Vita, Zara, Mila te neuobičajenija imena Nuša, Kana, Aria, Zola, Orin, Zrin, Indi, Ajla i Ajan.

Neki roditelji prigrlili su amerikanizirani pravopis pa su odlučili imena svoje novorođenčadi ne pisati “po Vuku”. Stoga, na području Koprivničko-križevačke županije imamo Patricka, Nicoll, Nicole, Maxima, Lussi, Lucasa, Innu, Isabellu, Hellu, Ennu, Emily, Anabell, Alexandra, Stellu i Ellu.

Za naše podneblje egzotična i jedinstvena imena, odabrali su roditelji Riduana, Mennana, Morena, Marciana, Medee, Leine, Dilare, Dijara, Adrie, Tiare, Kiare, Loris i Romine.

U 2016-oj rodila se i obožavana junakinja, iako već davno zaboravljene, omiljene meksičke telenovele – Esmeralda.

Izdvajamo još nekoliko originalnih, starinskih, zaboravljenih, neuobičajenih i (milo)zvučnih imena – Tonka, Timotej, Tibor, Samuel, Rebeka, Miriam, Mikael, Kleofina, Hubert, Bartol. Za kraj, da zaokružimo ovu godinu, redakcija bira svojeg favorita – Franca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zrinski trg

[FOTO/VIDEO] PREKRASNO PRIJEPODNE! Koprivnička špica puna veselja, sunca i odličnih kombinacija

Prekrasno i toplo prijepodne mnogi Koprivničani iskoristili su za odlazak u grad. Neki su prošetali Zrinskim trgom, neki su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×