16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Veliko priznanje

Najdoktorica Dragica Polančec-Fodor: Nemoguće je za sve izdvojiti puno vremena, ali ako se nekome sruši svijet on treba mojih 45 minuta
N

Ne propustite

Dragica Polančec vrlo je skromna po pitanju priznanja i, kako kaže, nije se sjetila ni pogledati na taj portal te je saznala za svoje priznanje tek kad ju je nazvao dožupan da joj čestita.

Dragica Polančec-Fodor prema izboru pacijenata, a putem stranice najdoktor.com, najbolja je liječnica opće prakse u Koprivničko-križevačkoj županiji te među najboljima na području Hrvatske.

Tim smo povodom posjetili njenu ambulantu u Koprivnici, uvijek punu pacijenata, oblijepljenu raznim uputama i pravilima za bolje snalaženje pacijenata i što uspješnije funkcioniranje ambulante. Isto tako, ambulantu doktorice Polančec krasi jedna polica puna figurica, uglavnom sakralne prirode koju su joj darovali zadovoljni pacijenti.

– Imali ste sreće, jer mi danas nije gužva – dočekala nas je doktorica osvrćući se na punu čekaonicu, a mi smo se zapitali kako tek izgleda kad je gužva.

Ipak, koliko god ih bilo, ova se liječnica svojim pacijentima uvijek maksimalno posveti te, kako doznajemo, za svakoga nađe vremena te lijepu i utješnu riječ.

Uvijek ima vremena za brojne pacijente // Foto: Matija Gudlin
Uvijek ima vremena za brojne pacijente // Foto: Matija Gudlin

– Moja je ambulanta jedna od većih u Hrvatskoj, imam više od 2500 pacijenata, dok je gornja granica prema normativima 2140, a u europskim zemljama 1100 po ambulanti. Nemoguće je za svakoga izdvojiti puno vremena, ali uz dobru organizaciju i sestru puno se toga može napraviti. Jer ako me netko treba administrativno, za uputnicu, za to je dovoljno i pola minute, ali ako je u pitanju neka teška bolest i ako se toj osobi cijeli svijet ruši, njemu treba mojih 45 minuta – objašnjava nam doktorica Polančec.

Kako doznajemo, kao i kod svakog liječnika i kod ove najdoktorice ima nezadovoljnih pacijenata, ali kako dr. Polančec kaže, nismo svi isti i ne može se sa svima uspostaviti komunikacija na istoj valnoj duljini.

Ipak, ona pokušava uspostaviti red u svojoj ambulanti kako bi svi bili što zadovoljniji i kako bi što bolje surađivali.

– Mi funkcioniramo kao proširena obitelj i za sve se možemo dogovoriti, ali postoje pravila struke te određene dijagnoze imaju prednost. Naravno da se pacijenti pridržavaju naših pravila, a uz njih uveli smo i redne brojeve kako bi uspostavili neki red – kaže ova liječnica.

Osim nezadovoljnih pacijenata, i zadovoljni izražavaju svoje zadovoljstvo i to ne samo putem portala, a o tome svjedoči i spomenuta polica.

– Mi jesmo samo liječnici, ali ponekad smo i mnogo više od toga – dušebrižnici i najbolji prijatelji, jer nemaš kome reći što te tišti, a saslušamo i o socijalnim problemima, iako pacijentima oko toga ne možemo pomoći – riječi su koprivničke najdoktorice, a za mišljenje njenih pacijenata zavirili smo i na portal i u njenu čekaonu.

– Ocjena 5+ za Dr. Polančec Fodor i sestru Sanju. Razlozi:
– stručnost
– odlična dijagnostičarka
– dostupna i pristupačna u komunikaciji s pacijentima
– posvećuje punu pažnju i daje tražena objašnjenja bez obzira na složenost situacije
– Ukratko savršen odnos prema pacijentu – profesionalno i osobno; komentar je jednog od pacijenata na portalu.

Dragica Polančec vrlo je skromna po pitanju priznanja i, kako kaže, nije se sjetila ni pogledati na taj portal te je saznala za svoje priznanje tek kad ju je nazvao dožupan da joj čestita.

– Ovo priznanje znači mi utoliko što se punim pozitivom kad čujem da sam učinila za nekoga nešto dobro i lijepo, te mi je drago da ljudi osjete potrebu javiti se i pohvaliti. Međutim, time ne mislim da sam išta drugačija od bilo kojih od svojih kolega koji rade jednako zahtjevan posao – zaključila je naša sugovornica, a jedna od njenih pacijentica koja je strpljivo u čekaonici čekala na svoj red ima jednako mišljenje kao i oni koji su za nju glasali.

– Jako sam zadovoljna, nema bolje doktorice od nje. Uvijek je uslužna, ljubazna te uvijek vodi računa o pacijentu što god ga mučilo. Izdvoji dovoljno vremena za mene i ima razumijevanja – puna je hvale Slavica Pogač.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×