12.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Koncert i večer poezije

FOTO Najizvođeniji Britvićevi stihovi privukli mnoštvo posjetitelja
F

Ne propustite

Izvodile su se pjesme Drage Britvića, koje danas mnogi pjevaju i slušaju, nesvjesni da ih je napisao upravo Britvić.

Manifestacije koje su na području općine Pitomača u petak privukle veliko mnoštvo posjetitelja, održane su u čast Dragi Britviću.

U sklopu projekta Kultura je na selu u Kapelici svete Jelene u Otrovancu, nastupala je klapa Larus iz Šibenika i ženski vokalni ansambl Fusion iz Pitomače.

Izvodile su se pjesme Drage Britvića, koje danas mnogi pjevaju i slušaju, nesvjesni da ih je napisao upravo Britvić.

Klapa Larus izvela je Budi noćas mirno more, Maslina je neobrana i Ja ne mogu drugo nego da je ljubim, dok su cure iz Fusiona pjevale Britvićevu pjesmu Zali to cvijeće suzama sreće.

Ugodno se druženje u čast ovom velikom pjesniku, novinaru, tekstopiscu zabavne glazbe te  jednom od najnagrađivanijih autora stihova glazbenih festivala, nastavilo uz Večer poezije.

U rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, Britvićeve su stihove recitirali Vlasta i Igor Golub. O njegovom stvaralaštvu, uključivši i poneku anegdotu iz svakodnevnog života, govorili su gosti večeri Vojo Šiljak, Siniša Škarica, Vlado Smiljanić i Ksenija Erker.

Kroz bogat program nazočne je vodila Ines Giba, a glazbenu atmosferu začinili su  Svirci moji, Dječji ansambl OŠ Petra Preradovića Pitomača, Ana Filipović, Dangube, Tomislav Tišljar, Kristina Domović, Darko Marić, The Fusion, Vlado Smiljanić, Podravski mužikaši, Ksenija Erker, Zoran Mišolongin i Klapa Larus.

Obje su manifestacije u organizaciji Centra za kulturu Drago Britvić bile izuzetno posjećene, a nazočili su i saborski zastupnik Josip Đakić i načelnik ppćine Pitomača Željko Grgačić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Pet biljaka koje u dom privlače ljubav i strast, a neke utječu i na dugotrajnost veze!

Biljke su izvor pozitivne energije pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojemu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×