8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najmlađe košarkašice uspješne na turnirima u Zaprešiću i Zalakarošu
N

Ne propustite

Košarkašice Koprivnice do 12 godina prošlog su tjedna nastupile na dva jaka turnira i s oba se vratile s peharima i medaljama, osvojile su 2. i 3. mjesto. Na oba turnira zbog bolesti i putovanja koprivnička ekipa je nastupala bez dvije ključne igračice pa nije bilo za očekivati da će pobijediti, no to nije ni bio glavni cilj ovih putovanja.

Na jakom turniru u Zaprešiću ekipa pod vodstvom trenerice Marice Korolija u prvoj utakmici uspjela je pobjediti Medveščak, a Novi Zagreb i domaćin Jabuka bili su prejaki, čime su naše djevojčice osvojile 3. mjesto na turniru. Naša igračica Vanda Žauhar-Hrženjak postigla je najviše koševa na turniru i zaradila je nagradu i kipić za najboljeg strijelca. Za drugi turniru, u Mađarskoj, zbog bolesti i putovanja tijekom školskih praznika izostalo je još nekoliko domaćih djevojčica, pa su njihovo mjesto u ekipi u dogovoru s Podravcem iz Virja popunile dvije njihove igračice, Marija Halusek i Ema Cik. Lijepa je to gesta suradnje dvaju naizgled protivničkih klubova, a podsjetimo se da je prošle godine bila obrnuta situacija.

Dvodnevni turnir u mjestu Zalakaroš naše cure započele su posjetom uzgajalištu ovaca te naučila ponešto o tom poslu i sve rjeđem stanovniku naših polja. Sam turnir otvorile su solidnom pobjedom nad ekipom Zala Volán iz mjesta Zalaegerszeg, drugog dana izgubile su od mnogo viših i iskusnijih djevojaka iz ekipe Kanizsa Diákkosárlabda Klub Nagykanizsa, a u trećoj utakmici uvjerljivo su pobijedile ekipu Kőbányai Darazsak iz Budimpešte. Time su ovojile odlično drugo mjesto na turniru. Jedna od “posuđenih” igračica Podravca, Ema Cik, odličnom suradnjom te dobrim uklapanjem u ekipu Koprivnice i pokazanom igrom zaslužila je izbor u najbolju petorku turnira.

Lijepi su to sportski uspjesi najmlađih, dobri rezultati očekuju se i u predstojećim susretima u reginalnom prvenstvu i na otvorenom prvenstvu RH, ali najvažnije za ove djevojčice je da se bave sportom te da se zabavljaju i druže, upoznaju nova mjesta i ostvaruju nova poznanstva i prijateljstva.

{vsig}sport/ostalo/04-2015/zkk-djevojcice/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×