najvažnija sporedna stvar na svijetu

NAJNOVIJE Pomaknut je rok, nogometna prvenstva trebala bi biti odigrana do 2. kolovoza

Kako stoje stvari pauze između dva prvenstva gotovo da neće biti. Možda dva tjedna. Isto tako, s ovim eliminiramo mogućnosti širenja Lige, ali i dalje potpuno ovisimo o tome kakvo će stanje biti u Hrvatskoj i o odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

16:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

UEFA je tijekom tjedna održava videokonferenciju sa svim nacionalnim savezima u Europi. Tamo su obznanili planove za završetak nogometnih sezona koje je prekinula pandemija koronavirusa.

Krajnji rokovi su pomaknuti i prvenstva moraju biti završena najkasnije do 2. kolovoza, a na to se za HNTV osvrnuo Josip Brezni, povjerenik za natjecanje u Hrvatskoj.

– Još nismo dobili sve zaključke Uefe. Čekamo cirkularno pismo od Uefinih tijela. Ovim odlukama dobili smo dozvolu da do 2. kolovoza možemo završiti Prvenstvo. Kada dobijemo pismo izaći ćemo s našim prijedlozima. Sada nam je dosta lakše i sve je izvedivo s obzirom na to da više nismo vezani za prijašnji rok, a on je bio 28. lipnja, rekao je Brezni i dodao:

– Kako stoje stvari pauze između dva prvenstva gotovo da neće biti. Možda dva tjedna. Isto tako, s ovim eliminiramo mogućnosti širenja Lige, ali i dalje potpuno ovisimo o tome kakvo će stanje biti u Hrvatskoj i o odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Naznake su da će se prvenstva dovršiti pa makar to bilo dosta kasno. Jedno je sigurno – svi jedva čekamo nogomet.

čitam...