19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ULAZ NA SVA DOGAĐANJA JE BESPLATAN

Najpoznatiji đurđevački simbol, pijetao, obilježje je ovogodišnje Noći muzeja u Đurđevcu, evo što vas sve očekuje
N

Za glazbeni dio pobrinut će se polaznici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Područni odjel Đurđevac i Područni odjel Koprivnica, a koncert će početi u 19 sati.

Ne propustite

Muzej Grada Đurđevca i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja, koja je u Hrvatskoj pokrenuta 2005. godine, a đurđevački muzealci redovno joj se pridružuju.

Za jubilarnu 15. po redu, Noć muzeja, koja se održava u petak, 31. siječnja, u muzeju se priprema bogat program.

– Nakon što su proteklih godina posjetitelji mogli vidjeti filatelističke, dokumentarističke i fotografske izložbe te zanimljive radove studenata Akademije likovnih umjetnosti, ove se godine vraćamo najpoznatijem đurđevačkom simbolu, pijetlu – piše na stranicama Grada Đurđevca.

Program počinje u 18 sati svečanim otvorenjem velike izložbe Pijetlovi iz raznih krajeva svijeta iz privatne kolekcije Martina Mahovića na kojoj će biti predstavljeni uporabni i dekorativni predmeti u formi pijetla, publika će se upoznati sa simbolikom pijetla u brojnim kulturama.

Foto: djurdevac.hr

– S obzirom na to da je ovogodišnja Noć muzeja posvećena, između ostalog, obljetnici 140 godina postojanja Muzeja za umjetnost i obrt, ova nas izložba podsjeća na značaj predmeta umjetničkog obrta za kulturnu povijest. Kao dodatak izložbi bit će izloženi i predmeti s motivom pijetla koje izrađuju pojedinci i udruge čiji se proizvodi prodaju u muzejskoj suvenirnici – poručuju organizatori.

U Noći muzeja okupljenima će se predstaviti i novi sadržaj u muzeju, odnosno proširena stvarnost. Proširenom stvarnošću nadograđen je postojeći Interpretacijski centar Picokijade, stalni postav muzeja. Preko 25 tableta posjetitelji mogu oživjeti određene točke u stalnom postavu i utvrdi Stari grad te putem animacija i tekstova saznati više o pojedinim temama, kao što su povijest utvrde, Legenda o Picokima, slike iz Donacije Ivana Lackovića Croate, životinje iz Hrvatske Sahare i Đurđevački pijesci.

Foto: djurdevac.hr

Kroz cijelu će večer posjetitelji moći i besplatno razgledati stalni postav muzeja te izložbu Odbljesci izvorne umjetnosti, na kojoj su djela izdvojena iz zbirke fundusa muzeja upotpunjena djelima iz privatnih zbirki i kolekcija te Galerije Batinske.

Za glazbeni dio pobrinut će se polaznici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Područni odjel Đurđevac i Područni odjel Koprivnica, a koncert će početi u 19 sati. Restoran i pivnica Stari grad radit će do ponoći, kao i Muzej Grada Đurđevca, a ulaz na sva muzejska događanja u Noći muzeja je slobodan.

PROGRAM:

18.00 – 19.00 – Pijetlovi iz raznih krajeva svijeta – Izložba pijetlova iz raznih krajeva svijeta, razni dekorativni i uporabni predmeti. Izbor iz privatne kolekcije Martina Mahovića
19.00 – 20.00 – U glazbenom dijelu večeri nastupit će učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica, Područni odjel Đurđevac i Područni odjel Koprivnica
20.00 – 24.00 – Proširena stvarnost u Interpretacijskom centru Picokijade
18.00 – 24.00 – Interpretacijski centar Picokijade
18.00 – 24.00 – Odbljesci izvorne umjetnosti
18.00 – 24.00 – Muzejska suvenirnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×