25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najuspješniji MOP do sad
N

Ne propustite

Završio je MOP 3 festival multimedije u Varaždinu. Tijekom tri dana, od četvrtka do subote, predavanja eminentnih stručnjaka s područja multimedije i digitalne kulture odslušalo je nekoliko stotina mladih Varaždinaca.

– Zadovoljni smo jer je ove godine MOP privukao značajno veći broj studenata i kreativaca nego prošle, što je znak da se festival kreće uzlaznom putanjom. Pokazalo se da u Varaždinu ima interesa za ovakvim vidovima edukacije i dijaloga s mladima – rekao je Fran Mubrin iz udruge Mop.

– Ako je suditi prema broju posjetitelja i interesu Varaždinaca, ne sumnjamo da će idući MOP biti još posjećeniji, a mi ćemo se potruditi nastaviti dovoditi zanimljiva imena i vrsne poznavatelje sadržaja vezanih uz multimediju – dodao je Igor Pičuljan, također član udruge Mop.

Podsjećamo, predavanja koja su se u varaždinskoj Palači Herzer održavala u četvrtak i petak u popodnevnim satima te u subotu tijekom cijelog dana, održalo je 26 stručnjaka, poput Vladimira Končara, Marka Hrastovca, Olega Morovića i Olega Šurana, Ivice Mitrovića te Gregora Žakelja. Oni su na kreativne načine kratkim prezentacijama dočarali svoje sfere rada, predstavili projekte na kojima su radili te podijelili znanja i iskustva.

Uz edukativni program, organizatori su za posjetitelje pripremili dva odlično posjećena partyja. U petak se plesalo na Podrumskoj sceni Rogoz, a u subotu u atriju tvrđave Staroga grada gdje je u suradnji s organizatorom nadolazećeg festivala Dani suvremenog plesa postavljen Whatever Dance Toolbox, instalacija izvedbene skupine BADco., te je postavljena mala radionica sitotiska.

Organizator MOP 3 festivala je udruga Mop koju čine sadašnji i bivši studenti Sveučilišta Sjever, a generalni pokrovitelji festivala su Sveučilište Sjever i Studentski zbor Sveučilišta Sjever. Festivalski partneri su Gradski muzej Varaždin, Kino Galerija, Udruga VUDU, umjetnička organizacija VRUM, Student Cuts, Udruga Moving, Šuškavac Kolektiv, BADco., Typonine i XFO.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Križevcima

Biciklom uzeo prednost traktoristi pa završio u bolnici, kaznu će na kraju dobiti i vozač traktora

Još jedna nesreća dogodila se jučer, ova u 15.28 u Križevcima u Koprivničkoj ulici. Kako doznajemo u policiji, 54-godišnjak...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×