15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SASTANAK U ŽUPANIJI

Nakon borbe s poplavama, konačno kreću radovi na nasipima u Hlebinama i Goli, a uskoro i u Drnju
N

Na sastanku je najavljen početak radova

Ne propustite

Nakon lošeg iskustva s nedavnom poplavom, konačno su poduzete mjere i krenuli su razgovori oko izgradnje nasipa u Drnju i Hlebinama.

– Reagirali smo maksimalno odgovorno i vrlo kvalitetno te spriječili puno veću štetu s
obzirom na opasnost koja je prijetila. Iza nas je teško razdoblje, no ključno je okrenuti se
prema naprijed i poduzeti sve što možemo kako bismo spremni dočekali neke nove nepogode koje su, kako vidimo, danas sve učestalije – na sastanku s Hrvatskim vodama je istaknuo župan Darko Koren.

– Kroz naše aktivnosti te mjerama koje se odnose na obranu od poplava, kroz ovu smo godinu uložili značajna sredstva, a rebalansom proračuna smo dodatno osigurali i 300 tisuća eura za modernizaciju dionica nasipa na područjima općina Hlebine i Gola koje su u srpnju bile pod značajnim opterećenjem – rekao je Milan Rezo, direktor VGO-a za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda.

FOTO: Koprivničko-križevačka županija

Radovi će na tim dionicama početi ubrzo, početkom studenog, a priprema se i projektna dokumentacija za izgradnju nasipa u Općini Drnje, kako bi riješili pitanje desne obale Drave i područja koje nam je zadavalo probleme. Oformljen je stručni tim koji priprema idejno rješenje.

– Smatram da smo odradili dobar posao i poslali poruku zajedništva i ohrabrenja da se možemo nositi sa svim neprilikama – naglasio je Rezo.

Što se tiče aktivnosti na području Općine Drnje, koje je bilo jedno od kritičnih mjesta u obrani od poplave, voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Bistra“ Josip Fuček je izvijestio kako su Hrvatske vode krenule s izdizanjem i nivelacijom nasipa u mjestima Drnje i prema naselju Torčec te da je do sada na lokacije dovezeno preko četiri tisuće kubika zemlje kojom se povisio i učvrstio nasip.

Nastavlja se i s uređenjem kanala i retencijskih područja, uređuje se vodotok Gliboki od akumulacije Rasinja do željezničke pruge, izrađuje projektna dokumentacija za uređenje akumulacije Rasinja, a do kraja godine se planira sanacija nasipa Komatnica-Ledine te popravak obaloutvrde Repaš, kako bi cijeli sustav bio spreman na buduće potencijalne nepogode.

Na sastanku se raspravljalo i o potrebi izgradnje rampi za plovila na rijeci Dravi, gdje je problematiku predstavio načelnik stožera Ratimir Ljubić koji je kazao da zbog povećanog prometa na rijeci postoji potreba za izgradnjom pristupnih točki kako bi službe mogle lakše intervenirati u slučaju nezgoda. Predstavnici Hrvatskih voda kazali su da će izgradnju uvrstiti u program i pripremu dokumentacije za iduću godinu.

– Hrvatske vode su tijekom ove godine kroz usluge održavanja voda na području Koprivničko-križevačke županije provele brojne aktivnosti za što je izdvojeno 1,26 milijuna eura bez PDV-a, što je za 56 posto povećanje vrijednosti radova u odnosu na prošlu godinu, naglasio Rezo.

FOTO: Koprivničko-križevačka županija
FOTO: Koprivničko-križevačka županija
FOTO: Koprivničko-križevačka županija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prevezen u bolnicu

Policajac na motociklu osiguravao biciklističku utrku, pao je s motora i završio u metalnoj ogradi

Još uvijek nije poznato u kakvom je stanju prometni policajac koji je osiguravao biciklističku utrku tijekom koje je pao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×