NOVI NATJEČAJ

Nakon energetske obnove đurđevačkog Doma kulture slijedi uređenje okoliša, evo što će se mijenjati

Prostor od Ulice Vladimira Nazora odvojit će se izgradnjom dviju zona zelenog pojasa, posadit će se nove platane i obnoviti javna rasvjeta.

11:04h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Energetska obnova Doma kulture u Đurđevcu završena je početkom godine. Sada je, pak, na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavljen projekt uređenja okoliša oko zgrade vrijedan 703 tisuće kuna. Grad Đurđevac osigurao je sufinanciranje u iznosu od 127 tisuća kuna, dok ostatak dolazi iz proračuna.

Potpisani su ugovori s izvođačem. Radovi će krenuti sredinom rujna. Uredit će se okoliš, predviđena je zamjena postojećeg opločenja, obradit će se zidane klupe i proširiti podest ispred ulaza koji će služiti kao ljetna pozornica za predstave i manifestacije. Nasuprot nove pozornice nalazit će se novoizgrađena kluba-gledalište. Prostor od Ulice Vladimira Nazora odvojit će se izgradnjom dviju zona zelenog pojasa, posadit će se nove platane i obnoviti javna rasvjeta.

– Kako je zgrada našeg Doma kulture dobila novo ruho, uredili smo i opremili unutarnji prostor kino dvorane, a uskoro će krenuti i radovi na uređenju prostora predviđenog za ugostiteljski objekt. Cilj nam je da prostor Doma kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato nam je plan urediti i preostali dio Doma kulture u kojemu borave i djeluju naše udruge. Uredit ćemo i okoliš u stilu uređenja okoliša oko Poduzetničkog inkubatora, izgraditi amfiteatar za publiku i ljetnu pozornicu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati brojne kulturne i glazbene manifestacije – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

čitam...