Bianca Maria Bazaliu

Nakon Larisse Kalaus, Podravka Vegeta potvrdila dolazak još jedne igračice kojoj zabijanje i osvajanje medalja nije strano

Prema objavi kluba, riječ je o 23-godišnjoj mladoj reprezentativki Rumunjske, lijevoj vanjskoj igračici visokoj 183 centimetra.

11:11h
0
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

Tek što su se pohvalili jednim novim imenom u svlačionici, Podravka Vegeta na svojim je službenim stranicama objavila kako je stiglo i drugo. Njezino ime je Bianca Maria Bazaliu. Prema objavi kluba, riječ je o 23-godišnjoj mladoj reprezentativki Rumunjske, lijevoj vanjskoj igračici visokoj 183 centimetra.


U njezinoj dosadašnjoj, još uvijek mladoj karijeri valja istaknuti pet godina dugo razdoblje u CSM Bucurestu s kojim je 2016. godine osvojila Ligu prvakinja, a 2017. i 2018. treće. I sada je dio rumunjskoga sastava, dok će se koprivničkome priključiti sljedeće sezone.

Na Juniorskom svjetskom prvenstvu 2014. godine osvojila je zlatnu medalju, bila druga po postignutim pogocima te upala u All Star ekipu kao lijeva vanjska. U domaćim je natjecanjima, pak, sedma na listi strijelaca s 244 pogotka. Zanimljivo je izdvojiti kako je u rodnome gradu Slatini 2014. proglašena počasnom građankom, a 2016. je isto priznanje primila u Bukureštu.

čitam...