18.2 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
energetska obnova

Nakon pola stoljeća modernizirat će sustav grijanja u zgradi gradske uprave, uštede će biti do 30, na potrošnji električne energije čak i 70 posto
N

Projekt energetske obnove obuhvaća ugradnju dizalice topline na sustav voda-zrak, izolaciju tavana i zamjenu postojećih rasvjetnih tijela s LED rasvjetom

Ne propustite

Nakon što smo jučer pisali o staroj kino dvorani koja je obnovom pretvorena u prekrasnu multifunkcionalnu dvoranu, još jedna lijepa vijest stiže nam iz Ludbrega. Naime, Gradu je odobren projekt energetske obnove zgrade gradske uprave, koji je odobrio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Rezultat je to raspisanog Javnog natječaja za energetsku obnovu kulturne baštine.

Prijavljenim i odobrenim projektom, a sukladno projektno-tehničkoj dokumentaciji, predviđena je zamjena dotrajalog sustava grijanja u zgradi uprave koji je posljednju rekonstrukciju imao 70-ih godina prošlog stoljeća.

– Ponukani energetskom krizom, povećanjem cijena svih energenata, ali i zelenom tranzicijom na koju Hrvatska, ali i cijela Europska unija, polaže veliki značaj, odlučili smo modernizirati sustav grijanja u zgradi gradske uprave koja je ujedno i kulturno dobro te time smanjiti troškove energenata i zakoračiti prema energetskoj neovisnosti, što je jedan od glavnih prioriteta i ciljeva Grada Ludbrega u bližoj budućnosti – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Projekt energetske obnove obuhvaća ugradnju dizalice topline na sustav voda-zrak, izolaciju tavana i zamjenu postojećih rasvjetnih tijela s mnogo učinkovitijom LED rasvjetom. Navedenim zahvatima smanjit će se potrebna toplinska energija za grijanje zgrade za čak 27,61 %, potrošnja primarne električne energije smanjit će se za 67,70%, a planirana je i ušteda CO2 i to za 72,35%.

Vrijednost investicije iznosi 3,8 milijuna kuna, a visina bespovratnih sredstava fonda iznosi 1,43 milijuna kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×