Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim je službenim stranicama objavio upute za ugostiteljske objekte kojih se moraju pridržavati uslijed epidemije koronavirusa.
Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija rekao je kako su dopustili dostavu hrane ili drive-in.
– Nije drive-in ako stavite stol na cestu i na njemu se predaje hrana. Treba biti posebno mjesto gdje se plaća i gdje se preuzima. To može biti na jednom stolu, on npr. može biti na prozoru, na vratima ili odmah ispred. Tu moraju biti dvije osobe ili jedna osoba koja mora svaki put dezinficirati ruke i ostalo. Napravili smo 11 točaka funkcioniranja točaka svih restorana. Svi smo se usuglasili oko toga i svima će to biti distribuirano. Čim svi koji su zatvoreni ispune te uvjete moći će raditi dalje – rekao je Capak.
Podsjetimo, ove su upute stigle nakon što su zatvoreni brojni restorani. Upute HZJZ-a pogledajte u nastavku.