horor u repašu

Napadnuta djevojčica i dalje se bori za život u Klaićevoj, otac nakon napada nazvao susjede i rekao: Agares je ugrizao bebu za glavicu

Bebinog oca u subotu je ispitala policija te je on kratko pojasnio događaje u petak popodne. Tek se očekuje njegovo prvo ispitivanje u nadležnom državnom odvjetništvu, a nije još doneseno ni rješenje o provođenju istrage.

09:46h
0
Ilustracija

Liječnici su obavili kontrolni CT mozga. Usporedit će ga s prvim CT-om koji su napravili kad je curica primljena u Klaićevu. Vitalni znaci su stabilni, ali djevojčica je i dalje u životnoj opasnosti zbog prirode ozljede – rekao je u nedjelju prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve, za 24sata.

Djevojčicu, staru nešto više od mjesec dana, u petak oko 14 sati u obiteljskoj kući u Repaši pas je ugrizao za glavicu. Prestravljeni roditelji odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je bebu prvo prevezla u koprivničku bolnicu, odakle su je, zbog težine ozljeda, prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Iako su liječnici vrlo oprezni i ne žele davati nikakve prognoze, dobra je vijest, doznaje 24sata, da je njezino stanje posljednjih dana nepromijenjeno što znači da nema dodatnih upalnih promjena ili komplikacija.

Roditelji su tijekom subote popodne cijeli dan bili uz svoju bebu u bolnici. Osim brige za zdravlje i oporavak prvog djeteta, muke im zadaje ih i kaznena prijava koju je koprivničko-križevačka policija podnijela protiv oca B. K. (45). Sumnjiče ga zbog povrede djetetovih prava, odnosno grubog zanemarivanja roditeljskih dužnosti i to za teži oblik djela, kojim je zapriječena kazna zatvora od jedne do osam godina jer je dijete teško ozlijeđeno. Otac je ujedno i vlasnik mužjaka Agaresa starog tri godine, koji je ugrizao bebu.

Psa su odmah temeljem rješenja veterinarske inspektorice iz Đurđevca smjestili u koprivničko Sklonište za životinje Ottova kućica, gdje će se provesti kontrolni pregled na bjesnoću.

Bojan Mataković iz Hrvatskog kinološkog saveza objasnio je što će se dalje događati sa psom koji je izgrizao bebu.

– Psa će prvo trebati kastrirati i sterilizirati, odvesti na dodatno školovanje, a morat će ići i na test socijalizacije. Ako ga ne prođe, morat će ga eutanazirati – rekao je stručnjak.

Kao razlog napada psa na bebu vidi kao prvo ljubomoru psa na novog člana obitelji te smatra mogućim da ga vlasnici nisu dovoljno dobro pripremili na dolazak prinove.

Bebinog oca u subotu je ispitala policija te je on kratko pojasnio događaje u petak popodne. Tek se očekuje njegovo prvo ispitivanje u nadležnom državnom odvjetništvu, a nije još doneseno ni rješenje o provođenju istrage.

– Roditelji su u potpunom šoku i nisu u stanju sudjelovati u medijskom pojašnjavanju događaja – kratko je rekao očev odvjetnik Rafael Krešić. Šokirana majka bebe u subotu je smogla snage tek kratko reći: “Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo. Dogodilo se u sekundi”.

Roditelji su, pričaju, pazili da pas ne ostaje sam u prostoriji s bebom. Navodno su vrata spavaće sobe čak bila dodatno osigurana lancem. Što je pošlo krivo kobnog petka popodne utvrdit će policija i odvjetništvo u razgovoru s roditeljima. Susjeda obitelji ispričala je da su zvali oca djevojčice, no nije se javljao.

Ubrzo je povratno nazvao i rekao: ‘Agares je ugrizao bebu za glavicu, idemo za Klaićevu’.

Dodaje da je majka bebu rodila u Istri, a u kuću se s prinovom vratila prije dva tjedna.