18.2 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Napokon dogovor Grada i Županije oko Obrtničke škole
N

Ne propustite

100824-mrsic-koren-mZa projekt gradnje nove obrtničke škole u Koprivnici, kojem i u Gradu i u Županiji vole tepati da je prevažan i za jedne i za druge, izgleda da se konačno može upotrijebiti poznata Galilejeva ‘Ipak se kreće’. Naime, kako je u našem programu izjavio župan Darko Koren, sjeo je za stol s gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem i dogovorio slijedeće:

– Grad Koprivnica će osigurati potrebno zemljište za izgradnju Obrtničke škole, dat će na njega pravo građenja Županiji kao osnivaču te ustanove, a isto tako će sufinancirati izradu projektne dokumentacije, izradu glavnog projekta za tu školu. Mi ćemo idući tjedan donijeti odluku o odabiru najboljeg ponuđača projektiranja, potpisati s njime ugovor i riješiti sve ove administrativne prepreke, čime ćemo zapravo stvoriti preduvjet da taj projekt možemo kandidirati za neki od izvora financiranja u državi.

Zadovoljan, župan Koren je rekao da pametni ljudi unatoč različitih političkih opredjeljenja ipak na kraju pronađu rješenja na opće dobro. A razloga za dodatno zadovoljstvo obje strane imaju i u tome što je najpovoljnija ponuda za projektiranje nove škole gotovo upola jeftinija od za to predviđenih 1,3 milijuna kuna, pa će i Koprivnica i Županija uštedjeti po oko 300 tisuća kuna.

tekst: Radio Koprivnica

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×