5.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Recept

Napravite ljekovitu bombu koja spašava upaljeno grlo
N

U sezoni prehlade i gripe otkrivamo vam kako da sami napravite prirodne bombone koji će ublažiti dosadni kašalj te umiriti upaljeno grlo

Ne propustite

U sezoni prehlade i gripe otkrivamo vam kako da sami napravite prirodne bombone koji će ublažiti dosadni kašalj te umiriti upaljeno grlo. Osim što su ljekovita bomba, ovi bomboni su i odličnog okusa.

Sastojci za pastile za grlo:

  • 1 šalica šećera
  • pola šalice vode
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica meda
  • pola žličice mljevena đumbira
  • četvrtina žličice mljevena klinčića

Postupak za pastile za grlo:

  • U posudu uspite šalicu šećera i pola šalice vode. Prerežite limun na pola i iz jedne polovice iscijedite žlicu soku u posudu (limunov sok bogat je vitaminom C) te dodajte žlicu meda koji ima antibakterijska svojstva, smiruje upaljeno grlo te zaustavlja kašalj.
  • Dodajte pola žličice mljevena đumbira koji ojačava imunitet, suzbija upale, ublažava bol i mučninu, te na kraju dodajte četvrtinu žličice mljevenog klinčića. Ako nemate mljevenog klinčića možete uzeti suhi klinčić i sami ga samljeti. Klinčić smanjuje stvaranje sluzi, djeluje antiseptički i krcat je antioksidantima.
  • Posudu stavite na vatru i dobro promiješajte sastojke. Kad počne kipjeti ponovno promiješajte te smanjite vatru na lagano. Pustite da lagano kipi 15 do 20 minuta te svako malo promiješajte. Dok smjesa kipi pripremite protvan i podložite papirom za pečenje.
  • Kada prođe 15 do 20 minuta maknite posudu s vatre i pustite da se ohladi nekoliko minuta. Mješavina bi trebala biti gusta, tamna i sirupasta. Pomoću žlice izlijte mješavinu u protvan tako da žlicom zagrabite malu količinu smjese i izlijete je u protvan radeći male ovalne bombone.
  • Pazite da se ne opečete jer je mješavina i dalje vrlo vruća. Za pravljenje bombona možete se poslužiti i kuhinjskom štrcaljkom, ali samo ako ste dovoljno vješti jer je smjesa vruća.
  • Kada ste napravili bombone ostavite ih da se ohlade 20 minuta te ih pospite šećerom u prahu što će spriječiti da se slijepe jedni za druge. Zatim ih skinite s papira te ih protresite u protvanu kako bi bili dobro prekriveni šećerom u prahu. Bomboni su sada spremni za konzumaciju, piše Zadovoljna.hr.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

užas

FOTO/VIDEO Upravo! Još jedna teška prometna nesreća

Teška prometna nesreća, još jedna u nizu dogodila se maloprije na semaforu na križanju Marofske i ulice Frana Galovića. Došlo...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×