14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
25. izdanje

Naši poduzetnici predstavljaju se na sajmu u Virovitici, Koren: Viroexpo je uzor u organizaciji sajamskih manifestacija
N

Ovogodišnje izdanje Viroexpa otvorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković

Ne propustite

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa u Virovitici je jučer otvoren 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2022. Koprivničko-križevačka županija ovogodišnji je partner Sajma, a u suradnji sa županijskom Obrtničkom komorom, HGK Županijskom komorom Koprivnica i županijskom Turističkom zajednicom organizirano je predstavljanje županijskih poduzetnika na zajedničkom izlagačkom prostoru.

Ovogodišnje izdanje Viroexpa otvorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je kazao kako je pokroviteljstvo čak četiri ministarstva pokazatelj da ovaj kraj dosta ulaže u gospodarstvo, velike infrastrukturne projekte i kulturne sadržaje, a važna je i prometna povezanost na kojoj se planira raditi.

– Drago mi je da se ponovno održava Viroexpo u ovom jesenskom izdanju, želim svima puno uspjeha, a Vlada je tu da stoji uz sve naše krajeve i snažno podupire poduzetnički duh – kazao je Plenković.

Svečanosti je prisustvovao župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela, ravnatelji i predstavnici županijskih ustanova, kao i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik Josip Đakić, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te ostali uzvanici.

– Viroexpo je sigurno najznačajnija pozornica za mnogobrojne obrtnike, male poduzetnike, poljoprivrednike iz cijele Slavonije i Podravine, ali i RH, on je mjesto gospodarskih susreta
koji za cilj imaju gospodarsku suradnju novih poslovnih subjekata, župan Igor Adrović, a zadovoljstvo otvorenjem ove manifestacije izrazio je i gradonačelnik Kirin.

Čestitkama na uspješnoj organizaciji Sajma pridružio se i župan Koren te zahvalio kolegi županu Androviću na dugogodišnjoj suradnji.

– S velikom smo radošću prihvatili poziv da budemo županija partner jednoj od najvećih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj i šire. Naše dvije županije već godinama njeguju partnerski i prijateljski odnos po svim pitanjima, a posebno nam je važna suradnja u području gospodarstva te vjerujem da ćemo i nadalje odlično surađivati. Ovaj Sajam može biti uzor u organizaciji sajamskih manifestacija i pohvaljujem sve koji su uključeni. Hvala
posjetiteljima i izlagačima na odazivu, a posebno izlagačima iz naše županije te svima želim uspješno predstavljanje koje će im biti poticaj za daljnje poslovne aktivnosti – poručio je Koren.

Koprivničko-križevačka županija od samih početaka Sajma organizira nastupe svojih poduzetnika i obrtnika, kako bi im kroz predstavljanje omogućila nove poslove kontakte i daljnji razvoj djelatnosti.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva gospodarstva i
održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma.

Organizatori i pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica
Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o., a gospodarski partner Hrvatske šume.

Ove je godine za brojen posjetitelj pripremljen najveći vanjski izložbeni prostor u povijesti sajma te bogat i sadržajan popratni edukativni, kulturni i zabavni program.

Posjetite 25. Viroexpo i podržite izlagače iz naše županije, a raspored svih događanja možete vidjeti OVDJE.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Subota

FOTO Špica prepuna lijepih i nasmijanih ljudi, evo koga smo sve “ulovili” fotoaparatom

Križevčanke i Križevčani slave rođendan svoga grada! Iako nam se toplo vrijeme malo skrilo, Prigorcima to nije "zasmetalo" kako bi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×