krvavi obračun zbog žene

Nasilnik u divljačkoj tučnjavi protivnika izbo nožem u prepone

07:00h
0
Maloljetnica je nožem pokušala usmrtiti 25-godišnjakinju // Ilustracija
Krvava svađa // Foto: Ilustracija

Ozljeda je bila opasna po život, a Z. B. je spašen samo zahvaljujući hitnom operativnom zahvatu.

Nakon kaotične tučnjave koja se 12. veljače 2014. dogodila u Marofskoj ulici u Herešinu, osuđen je nasilnik koji je drugom muškarcu nožem zadao ozljede opasne po život. Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici dobio je kaznu od jedne godine zatvora, koju će odraditi radom za opće dobro.

Okrivljenika Miru Bogdana tog je dana oko 17 sati u dvorištu napao Z. B. udarajući ga nogama i rukama.

Sve je počelo tako što je brat njegove žrtve šakom u oko udario njegovu suprugu, zbog čega je ga je Bogdan počeo loviti po naselju. Nakon što ga je stigao, počeli su se mlatiti, a zatim se umiješao Z. B., što je dovelo do krvavog incidenta.

On je Bogdana bez milosti udarao rukama i nogama po tijelu, da bi ovaj izvukao je džepni nož s oštricom dugom pet centimetara i ubo Z. B. u područje desne prepone te ga zasjekao ravno u arteriju desne natkoljenice.

Došlo je do prolaznog poremećaja cirkulacije bedrene arterije uz ozljedu mišića i desne stidne kosti s aktivnim krvarenjem u predjelu prepone. Riječ je o ozljedi opasnoj po život, a Z.B. je spašen hitnim operacijskim zahvatom.

Sud je njegov napad okarakterizirao kao prekoračenje granice nužne obrane. Okrivljeni Miro Bogdan priznao je krivnju, no naveo je da je sve bilo u samoobrani.