24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Razvojna agencija PORA KKŽ

Nastavak uspješne suradnje Razvojne agencije Pore KKŽ i Općine Kalinovac
N

Izgrađen novi dječji vrtić sufinanciran sredstvima Europske unije.

Ne propustite

U okviru provedbe EU projekta „UZ PORU PO POTPORU“, Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć javnopravnim tijelima s područja Koprivničko-križevačke županije s ciljem pripreme i provedbe novih EU projekata.

Jedan od projekata u čijoj pripremi i provedbi je sudjelovala Razvojna agencija PORA KKŽ je projekt izgradnje novog objekta dječjeg vrtića u Kalinovcu kojeg su ovaj tjedan posjetili saborski zastupnik Darko Sobota, župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, i predstavnice PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije. Izgradnja vrtića je u završnoj fazi. Od radova je preostalo još uređenje okoliša i unutarnje opremanje, a nakon izdavanja uporabne dozvole će djeca s područja Općine Kalinovac moći boraviti u novom objektu.

Ukupna vrijednost projekta je 8 milijuna kuna, a sufinanciranje iz Programa ruralnog razvoja RH je 90%. Priprema projekta odvijala se tijekom 2018. godine te je krajem iste Općina Kalinovac kao nositelj potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Novi objekt dječjeg vrtića u Kalinovcu // Foto: Općina Kalinovac

Novi objekt dječjeg vrtića bit će površine 453,60 m2 te će imati kapacitet od 54-ero djece smještenih u tri odgojno-obrazovne skupine. Konstrukcija građevine su montažne modularne jedinice – kontejnerski blokovi.

Posjet dužnosnika i predstavnica Razvojne agencije PORE KKŽ novoizgrađenom dječjem vrtiću u Kalinovcu // Foto: KKŽ

Uspješna suradnja Razvojne agencije PORE KKŽ i Općine Kalinovac rezultirala je zajedničkom pripremom i provedbom i drugih projekata koji se provode na području Općine, od kojih ističemo slijedeće: dva projekta financirana iz faze I i II programa ZAŽELI – BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE, a u okviru kojih je bilo zaposleno 18 žena koje su skrbile o 112 starijih i nemoćnih osoba s područja Općine Kalinovac i 4 okolne općine koje su bile uključene u projekt čiji se nastavak uskoro očekuje, kao i projekt uređenja prostorija na nogometnom igralištu u Kalinovcu koji se financira u okviru Programa ruralnog razvoja RH, natječaja LAG-a PODRAVINA. Sveukupna vrijednost navedenih projekata je 4,7 milijuna kuna.

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.“
„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije“.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×