9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ČETIRI SVJEDOKA

Nastavlja se suđenje u “slučaju zamrzivač”: Jasmina je bježala od Smiljane kojoj je išla pjena na usta, zjenice nije imala
N

Smiljana je inzistirala da joj svjedokinja kaže zašto su se posvađale i da se točno izjasni je li se posvađala s njom ili njezinom pokojnom sestrom Jasminom.

Ne propustite

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavlja se suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je 2000. godine u Palovcu ubila tri godine mlađu sestru Jasminu Dominić, a njezino tijelo sakrila u zamrzivač gdje se nalazilo gotovo 20 godina.

Danas će na sudu iskaze dati četvero svjedoka koji su poznavali obitelji Srnec i Dominić.

Jedanom od svjedoka je prije rasprave pozlilo, odnosno dobio je napad anskioznosti zbog čega će svjedočiti kasnije.

Prva je na klupu za svjedoke sjela Sonja Šamarija koja je izjavila da poznaje cijelu obitelj. Ona i Jasmina odrasle su zajedno i dolazila im je u kuću. Bila je prijateljica sa sestrama od malih nogu, no preostala se družiti sa Smiljanom jer su se posvađale.

No, porječkale su se i tijekom rasprave.

Naime, Smiljana je inzistirala da joj svjedokinja kaže zašto su se posvađale i da se točno izjasni je li se posvađala s njom ili njezinom pokojnom sestrom Jasminom.

Svjedokinja je rekla da ne želi komentirati svađu jer je to osobna stvar. Smiljana je inzistirala da se Šamarija izjasni kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj.

Svjedokinja je izjavila da se ne sjeća od koga je to točno čula, a Smiljana Srnec ju je podsjetila da nisu razgovarale od kada su se posvađale, a to je bilo 1994. godine, što je puno prije nego li je Jasmina nestala.

Sljedeći je svjedočio Vladimir Markić, vlasnik lokala u kojem je Smiljana radila. Kazao je kako on lokal daje u najam, pa se ne sjeća točno kada je ona ondje radila.

Smiljana Srnec ga je podsjetila da je to bilo 2001. i 2002. godine.

Odgovarajući na pitanja tužiteljstva obrane, Markić je kazao kako je poznavao Smiljanu i oca Martina dok Jasminu nije poznavao. Ustvrdio je kako nikada Smiljanu nije pitao o sestri jer su to za njega bila djeca.

Za njezin nestanak, kazao je, čuo je od ljudi koji su posjećivali lokal, ali da s obitelji Jasmine nikada o tome nije govorio.

Smiljanu je opisao kao ‘živahnu, ali ništa posebno’. Za oca Martina kazao je kako nije često dolazio u lokal jer je radio vani, ali kada bi došao bio je za veseljak i ‘za počastiti’. Kada bi popio isto bi bio veseo i za pjesmu.

– Znali smo skupa zapjevati. Nikada nije pričao o kćerima – izjavio je te dodao da ne zna da bi bio neugodan nakon što bi popio.

Boris Kocijan, daljnji rođak obitelji je kazao na sudu kako je svjedočio jednoj svađi Smiljane i Jasmine.

– Ja sam naišao dok je svađa već trajala. Mislim da su se tukle. Jasmina je samo istrčala i povikala ‘bježi, ubit će nas! – izjavio je svjedok.

Na upit tužiteljice je li tada vidio Smiljanu, Kocijan je izjavio.

– Vidio sam je. Bila je čudna. Teško mi je to opisati. Kao da nije bila svoja. Zjenice nije imala, pjena joj je bila na ustima, slina – kazao je.

Na upit obrane kazao je kako je on otišao svojoj kući i da ne zna kamo je Jasmina pobjegla. Odgovorio je i kako nije vidio da je Smiljana imala bilo kakav predmet u rukama.

Plakao je dok je opisivao Smiljaninog i Jasmininog oca Martina za kojeg je kazao kako je bio dobar čovjek.

– Zašto mislite da je Jasmina ubila sestru – upitao je branitelj Smiljane Srnec.

– Prema onoj situaciji koju sam vidio taj dan na hodniku – odgovorio je.

Pitanja mu je u suzama postavljala i Smiljana. Inzistirala je da se ‘točno sjeti situacije’, pri čemu je ustvrdila da je ona bila ta koja je bježala od Jasmine.

– Smiljana, to nije istina – ustrajao je rođak.

Nakon kraće rasprave sa svjedokom, Srnec je kroz suze ustvrdila kako nije agresivna.

Posljednji je na današnjem ročištu svjedočio Ranko Dominić, također poznanik obitelji koji je također ustvrdio kako je otac Martin konzumirao alkohol, ali da je bio veseljak.

Za Jasminu je ustvrdio da ju je poznavao površno i da se ne sjeća kada ju je posljednji put vidio.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×