6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
uvjetni zatvor

Nataša na poslu pokrala kolegicu Doroteju, iz novčanika joj uzela karticu i ‘peglala’ po trgovinama, stigla je kazna
N

Kolegicu je oštetila za 345 kuna, a pritom je počinila čak dva kaznena djela

Ne propustite

Na temelju zahtjeva državnog odvjetnika, Općinski sud u Varaždinu izdao je kazneni nalog protiv 32-godišnje Nataše, koja je osuđena uvjetnom kaznom zatvora zbog krađe koju je počinila u srpnju prošle godine.

Kako se navodi u presudi, Nataša je u trgovačkom društvu Ducati, gdje je i zaposlena, u cilju da se domogne novca, iz novčanika kolegice Doroteje uzela bankovnu karticu, kojom se tog istog dana koristila. Prvo je u trgovini KIK putem POS uređaja platila račun u iznosu 239,50 kuna, a nakon toga je trgovini TP Varaždin kupila stvari u vrijednosti 105,59 kuna. Tako je Doroteju oštetila za 345,09 kuna.

Pritom je počinila dva kaznena djela, prvo je vezano uz krađu, a drugo s računalnom prijevarom. Za prvo kazneno djelo kažnjena je s tri mjeseca zatvora, za drugo s osam mjeseci pa je u konačnici osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci. Ipak, izriče joj se uvjetna osuda, koja se može opozvati ako Nataša u roku od dvije godine počini novo kazneno djelo ili ako u roku od dva mjeseca oštećenoj Doroteji ne nadoknadi 45,81 eura, koliko je potrošila na kartici.

Također, mora nadoknaditi i trošak kaznenog postupka u visini 66,36 eura, odnosno 500 kuna. Ova presuda donesena prije nekoliko dana je nepravomoćna i Nataša protiv kaznenog naloga može podnijeti žalbu. U tom slučaju sud će dostaviti optužnicu vijeću radi ispitivanja, u suprotnom će presuda postati pravomoćna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×